Fürdőkádba fojtotta 2 éves kisfiát egy nő Nagy-Britanniában egy elképesztő bizarr indokkal 1

A mentálhigiénés törvény értelmében őrizetbe vették azt az anyát, aki kétéves kisfiát a fürdővízbe fojtotta, „hogy a mennybe kerülhessen”, miután paranoiás lett, hogy a családját megszállták a gonosz szellemek.

Fürdőkádba fojtotta 2 éves kisfiát egy nő Nagy-Britanniában egy elképesztő bizarr indokkal 3

A 31 éves Natalie Steele elismerte fia, Reid megölését, akire már eszméletlen állapotban találtak rá a Bridgend területén lévő Parkwood Heights-i családi házukban még tavaly augusztus 11-én. Sajnos a kisgyermek életét már nem tudták megmenteni, és másnap a kórházban halottnak nyilvánították. Steele, aki nemrégiben tért át a keresztény hitre, a gyilkosság előtti hónapokban téveszmékről számolt be, többek között lebegő gömbökről és arról, hogy démonokat látott.

Letartóztatása után a nő azt mondta a rendőrségnek, hogy meg kellett védenie fiát azzal, hogy a mennybe küldi. Később kórházba kellett szállítani a börtönből, mert nem volt hajlandó enni vagy inni, és azt mondta a személyzetnek, hogy 40 napig kell böjtölnie, hogy csatlakozhasson Reidhez a mennyországban.

Két igazságügyi pszichiáter is egyetértett abban az esetet követően, hogy Steele nem diagnosztizált és kezeletlen mentális betegségben szenvedett a gyilkosság idején, és a koronaügyészség nem indított gyilkosság miatt pert. Steele-t a mentális egészségügyi törvény 37. és 41. cikkelye alapján a Cardiff-i Koronabíróságon kedden letartóztatva Michael Fitton bíró az esetet „mélységes emberi tragédiának” minősítette.

Fitton bíró azt is megjegyezte, hogy sokan, akik ismerték Steele-t, „odaadó” és „csodálatos anyának” írták le. „Szörnyű tragédia, hogy pont te, aki ennyire szeretted (Reidet), voltál az aki okozta ezt a halálesetet. És akkor tetted ezt, amikor súlyos és súlyos mentális betegségben szenvedtél ami a szakemberek egybehangzó véleménye. Vizuális hallucinációknak voltál kitéve, paranoiás hiedelmeid voltak, és abban a szörnyű téveszmében éltél, hogy a családod, amely épp annyira szerette Reidet, mint te, ártani akart neki.” – mondta.

A bírói végzés értelmében Steele-t nem küldik börtönbe, ha alkalmasnak ítélik a kórházból való kiengedésre. Az ítélethirdetés során a bíróságon elhangzott, hogy Steele azt mondta anyjának, Amanda Prescottnak, hogy „fényeket látott”, és azt is mondta neki, hogy „a démonok sötétek és valódiak”. Steele azt is elmondta Mrs. Prescottnak, hogy „a szobák másnak tűnnek”.

A Reid halála előtti éjszakán a vádlott egy táborozáson vett részt a gyülekezet tagjaival, a nyugat-walesi New Quay-ben, de a barátai aggódni kezdtek, amikor a nő azt követelte, hogy azonnal kereszteljék meg. Egy barátja a gyülekezetből, Heidi Ackland, aki nem volt az utazáson, augusztus 11-én kora reggel New Quay-be autózott, hogy beszéljen Steele-lel, és rávegye őt, hogy jöjjön haza vele.

Ms Ackland azt mesélte, hogy a nő összevissza halandzsa nyelven beszélt, és arról magyarázott neki, hogy fel kell áldoznia magát. Hazafelé Ms Ackland észrevette, hogy Steele kényszeresen ellenőrzi fiát az ülésében hátul, és olyanokat mond, mint „Szeretlek, Reid”, és folyamatosan kikapcsolgatta a saját biztonsági övét. A tanú azt mondta, attól tartott, hogy a vádlott megpróbál kiugrani a mozgó járműből.

Később, aznap este, miután Steele-t haza vitte, egy SMS-t kapott tőle: „Valami szörnyűséget csináltam, meg kellett védenem Reidet a családomtól.” Steele édesanyja, Amanda Prescott azt mondta a rendőrségnek, hogy lánya augusztus 11-én 18 óra körül elvitte az unokáját fürdetni, de este 7:30 körül lejött a lépcsőn, és azt mondta: „Azt hiszem, sikerült.”

Fürdőkádba fojtotta 2 éves kisfiát egy nő Nagy-Britanniában egy elképesztő bizarr indokkal 4

Az anyja azt mondta, Steele nem teljes mondatokban beszélt, csak olyan szavakat mondott, mint: „Megcsináltam”. Mrs. Prescott elmondta, hogy „pánik módba kapcsolt”, és felrohant az emeletre, ahol eszméletlen állapotban találta Reidet, aki törölközőbe volt csavarva a fürdőszoba padlóján.

Steele később azt mondta a rendőröknek, hogy játszott Reiddel a fürdőkádban, és meg is szoptatta, mielőtt a víz alá nyomta volna. A vádlott azt mondta, hogy „igazán aggódik” a családja miatt, azt mondta, hogy „hátborzongató a szemük”, és hozzátette, hogy „problémái voltak a szellemekkel”, és „a szellemek többször megérintették”. Azt mondta az anyjának: „Úgy éreztem, meg kellett védenem őt tőled.” A Rendőrségi interjúiban elmondta, hogy édesanyjának, mostohaapjának és testvéreinek „nagy szeme” és „eltorzult” arca volt, és azt hitte, hogy démonok szállták meg őket.

Az ítélet kihirdetése után Fitton bíró részvétét fejezte ki a családnak, és azt mondta nekik, hogy „semmiféle módon ne érezzék hibásnak vagy felelősnek magukat” azért, mert nem ismerték fel a Steele fiát fenyegető kockázatot.

„Családként egyöntetűen egyetértünk abban, hogy a bíró mai döntése helyes volt. Natalie továbbra is megkapja a szükséges kezelést, hogy remélhetőleg idővel jobban legyen. A mentális egészségi problémák néha ijesztőek, bonyolultak lehetnek, és ami a legfontosabb, nem mindig láthatók, amíg nincs túl késő. De van segítség. Arra kérünk mindenkit, jelezze, ha érzi hogy baj van.” – mondta a vádlott családja.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után