Tüzet nyitott egy bohócnak öltözött, Halloween-maszkos férfi a tömegre egy illegális kelet-londoni rave-buliban. A beszámolók alapján automata fegyver volt nála. 

Két ember sérült meg, amikor a férfi tüzet nyitott a bulizókra szombat este a „Money Move” nevű partiban Leyton kerületében. Sokkoló felvételeken látszik, ahogyan a helyszínen lévő fiatalok sikoltozva igyekeznek menekülni a lövések elől, miután felkapcsolták a villanyokat, és pánikhelyzet alakult ki. Egy 41 éves férfi a lábán sérült meg, egy húszas éveiben lévő nőt pedig a mellkasán érte a lövés.

A támadó bohócruhát és kísértet-maszkot viselt, mikor tüzet nyitott, és elállta a régi gyárépület egyetlen kijáratát. A szemtanúk „horrorisztikusnak” írták le a jelenetet, és azt mondták, mindenki igyekezett menekülni, ahogy tudott. „Legalább 4 fegyver volt nála, rémítő volt… mindenki próbált fedezékbe kerülni, de több mint 100 ember volt akkor a helyiségben” – mondta az egyik bulizó fiatal az eset után.

Olyan sokkoló felvételek is keringenek a közösségi oldalakon, amin egy nő megpróbál segíteni a földön fekvő, sebesült férfin, akinek a sérülése fölött egy övvel igyekeznek elszorítani a vérzést, de már így is vértócsában fekszenek.

Az is hallatszik, ahogy a férfi kéri, hogy húzzák szorosabbra az övet, de a nő azt válaszolja, hogy „Már jól vagy így, haver”. Végül a sebesültet mentők kórházba vitték nem sokkal hajnal 5 után, és a lábon lőtt férfi állapota azóta már stabil.

A másik sebesült nő maga ment be később egy kelet-londoni kórházba, a jelentések szerint a sérülései nem életveszélyesek, vagy maradandó károsodást okozóak. „Lezártuk a tetthelyet, és a rendőrség megkezdte a nyomozást” – mondta a rendőrség szóvivője. „Egyelőre nem történt letartóztatás az ügyben”.   Forrás Hirdetőknek: [email protected]