A British Airways egyik londoni járatának pilótája közvetlenül a felszállás előtt véletlenül kiengedte a vészcsúszdát 1

A British Airways egyik pilótája „banális hibát” követett el, amikor gyakorlatilag másodpercekkel a felszállás előtt véletlenül kinyitotta a repülőgép vészcsúszdáját.

A British Airways egyik londoni járatának pilótája közvetlenül a felszállás előtt véletlenül kiengedte a vészcsúszdát 3

A BA BA886-os járata szombaton reggel 9:55-kor felszállásra készen állt a Heathrow repülőtéren, amikor véletlenül aktiválták a gépen a vészcsúszdát. A felfújható csúszda aktiválása természetesen azt jelentette, hogy a gép így nem tudott felszállni, és ráadásul emiatt órákat késett, és a hírek szerint 50 000 fontjába került ez az aprócska kis malőr a légitársaságnak.

A katasztrófavédelem az események láttán, nem tudva, hogy csak véletlen volt, a 24E kapuhoz sietett, a járaton lévő utasoknak pedig az incidens miatt több mint három órát kellett várniuk, hogy folytathassák útjukat Románia felé.

A The Sun jelentése szerint a kapitányt azonnal leváltották bár azt nem tudni, hogy véglegesen-e. Állítólag a kapitánynak valamilyen okból kifolyólag nem sikerült megfelelően hatástalanítania a repülőgép ajtaján a biztonsági rendszert, amikor kinyitotta azt, hogy átadja a szükséges dokumentumokat a személyzet többi tagjának. Ha az ajtó biztonsági rendszerét hatástalanította volna, a csúszda nem nyílt volna ki automatikusan.

Egy névtelenül nyilatkozó forrás azt mondta a The Sunnak: „Az összes ember közül pont hogy a kapitánynak kellett volna az ajtónyitás biztonsági szabályait a legjobban ismernie. Ez egy olyan szintű hiba, amit még egy újonc sem követ el. Teljesen érthetetlen.”

A British Airways megerősítette a Metro.co.uk-nak, hogy a vészcsúszda tévedésből nyílt ki, nem pedig azért, mert bármiféle vészhelyzetről lett volna szó, és a repülőgépet azóta ismét üzembe helyezték, miután a mérnökök jóváhagyták, hogy az nyugodtan repülhet.

A brit légitársaság szóvivője azt mondta: “Elnézést kértünk ügyfeleinktől a késés miatt, és egy másik repülőgépet intéztünk annak biztosítására, hogy a lehető leghamarabb folytathassák útjukat.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után