Autósok milliói kaphatnak vissza egy nagyobb összeget Nagy-Britanniában, akik hitelből, vagy részletre vettek autót 1

Martin Lewis nemrégiben a műsorában közölte, hogy mindazok a sofőrök, akik valamilyen hitelből vagy egyéb pénzügyi szolgáltatás igénybevételével vették az autójukat, több ezer fontra lehetnek jogosultak.

Autósok milliói kaphatnak vissza egy nagyobb összeget Nagy-Britanniában, akik hitelből, vagy részletre vettek autót 3

A MoneySavingExpert.com alapítója a február 6-i ITV-műsorában felfedte, hogy azok az emberek, akik 2021. január 28. előtt vettek igénybe bármilyen pénzügyi segítséget autóvásárlási céllal, jogosultak lehetnek pénzvisszafizetésre. Azt mondta, hogy az ügyletek „körülbelül 40%-a” tartalmazott valamilyen tisztességtelen „diszkrecionális jutalékmegállapodást”.

Ez lehetővé tette az autókereskedők számára, hogy kiigazítsák az ügyfeleknek kínált kamatokat, és ez azt is jelentette egyben, hogy ezáltal növelhették saját jutalékukat. A Financial Conduct Authority (FCA) 2021-ben megtiltotta a kereskedőknek, hogy ezt megtegyék, de most a szabályozó új vizsgálatot indított.

Bárki, akit ez érint, egy nagyobb összegű pénzvisszatérítést is kaphat – Martin Lewis pedig kedden azt nyilatkozta, hogy szerinte több milliárd fontot kaphatnak vissza autósok milliói országszerte. A nyomozók megvizsgálják a személyes szerződéses vásárlásokat és a részletfizetéses vásárlásokat, azonban a vizsgálat nem terjed ki a lízingelt autókra.

A vizsgálat pontosabb eredményeit 2024. szeptember 25-én teszik majd közzé. Azok az emberek, akiknek autójuk, kisteherautójuk, lakóautójuk vagy motorjuk lett ilyen módon, egy nagyobb összegre lehetnek jogosultak, feltéve, hogy személyes, nem pedig üzleti célra használják.

Az FCA adatai alapján Martin úgy véli, hogy a sofőrök valószínűleg körülbelül 1100 fonttal több kamatot fizettek egy tipikus 10 00 GBP-os négyéves pénzügyi megállapodás után, ahol diszkrecionális jutalék megállapodás volt. Ha a hitel összege nagyobb, akkor a jármű tulajdonosa is nagyobb összegre számíthat, tette hozzá Mr. Lewis.

„Ezek a pénzügyi cégek hagyják, hogy a brókerek és az autókereskedők maguknak alakítsák ki a kamatlábakat, hogy több kamatot számíthassanak fel, így több jutalékot kaptak” – mondta Martin a műsorában az ITV-n.

„Ezt nem mondták nekünk, ami azt jelenti, hogy nem tudtunk megfelelő feltételek mellett tárgyalni. Nem közölték, hogy ez nem fix kamat, és le lehet csökkenteni. Milliók fizettek többet a kelleténél, anélkül, hogy tudták volna. Idén januárban, négy héttel ezelőtt az FCA hatalmas vizsgálatot indított a történtek miatt.”

„Nem hiszem, hogy az FCA elindította volna ezt a vizsgálatot, hacsak nem állt rendelkezésére elegendő bizonyíték.”

Martin arra buzdította az embereket, hogy azonnal tegyenek panaszt, nehogy lemaradjanak a nekik járó összegről, ha az FCA határidőt szab ki a pénz visszakövetelésére.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után