"A briteknek fel kell készülniük a sorozásra és az oroszokkal való háborúra a következő hat évben" 1

A briteknek fel kell készülniük arra, hogy a következő hat évben háborúba lépnek Oroszországgal – figyelmeztetett nemrégiben egy szakértő.

"A briteknek fel kell készülniük a sorozásra és az oroszokkal való háborúra a következő hat évben" 3

Anthony Glees professzor, a Buckinghami Egyetem biztonsági és hírszerzési szakértője szerint annak az esélye, hogy Oroszország elhagyja Ukrajnát annyi, mint a trójai falónak az Epsomi derbin. A professzor egyetért a hadkötelezettségre vonatkozó felhívásokkal és azzal az ötlettel, hogy az Egyesült Királyság polgárait harcba hívják szükség esetén, amit egyébiránt Sir Patrick Sanders, a brit hadsereg leköszönő vezetője is emlegetett.

Azt mondta a Mirrornak, hogy a katonaságnak a következő három évben önkénteseket kell toboroznia a felkészülés részeként.

Azt mondta: “Az Egyesült Királyság kormányának már most és az elkövetkező három évben el kell kezdenie megtervezni az önkéntesek felvételét, és az egész nemzetnek hat éven belül készen kell állnia a sorozásra, hacsak Putyint le nem győzik.”

"A briteknek fel kell készülniük a sorozásra és az oroszokkal való háborúra a következő hat évben" 4

Glees professzor párhuzamot vont a 2024-es év és a II. világháború előtti évekkel, amikor a hadkötelezettség még szintén távoli fogalomnak tűnt, és pont ezt mondta Sir Patrick tábornok is a legutóbbi nyilatkozatában.

A professzor így folytatta: „Én úgy látom, hogy ha Putyint sikerül is kirakni Ukrajnából, a korlátozott sorkatonai szolgálat, a lelkes önkéntesek behívásával nagyon fontos lenne. Nyilvánvaló, hogy ha lenne egy kiterjedtebb európai vagy világháborús helyzet, a sorozás bevezetése azonnal elengedhetetlen lenne.”

Glees professzor kijelentése azután hangzott el, hogy a NATO egykori parancsnoka azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyság bevezethet egy finn típusú hadkötelezettséget, amelyben a férfiakat egészen 60 éves korig felszólíthatják, hogy háború esetén harcoljanak. Sir Richard Shirreff tábornok azt mondta, hogy az Egyesült Királyságnak „alaposan át kell gondolnia” a britek százezreinek a besorozását egy Oroszország elleni háborúra való felkészülés részeként.

"A briteknek fel kell készülniük a sorozásra és az oroszokkal való háborúra a következő hat évben" 5

Eddig az Egyesült Királyság, Észtország és Svédország figyelmeztetett egy kiterjedtebb háború kialakulásának veszélyére.

A brit kormány szóvivője azonban a legutóbbi alkalommal, amikor ez a téma feljött, így nyilatkozott: „A kormánynak jelenleg nem áll szándékában ezt az utat követni. A brit hadseregnél büszke hagyománya van az önkéntesekből való szerveződésnek. Nem tervezünk egyelőre ezen változtatni.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után