A britek még jobban belekeverednek az ukrajnai háborúba: már ukrán katonákat képeznek Angliában a brit harckocsik használatára 1

Ukrán katonák kiképzése zajlik az Egyesült Királyságban, hogy hogyan használják majd a Nagy-Britannia által küldött páncélozott járműveket Vlagyimir Putyin erőinek visszaszorítására – mondta nemrégiben Boris Johnson, brit miniszterelnök.

A britek még jobban belekeverednek az ukrajnai háborúba: már ukrán katonákat képeznek Angliában a brit harckocsik használatára 3

Egy tisztviselő korábban megerősítette, hogy a múlt héten több mint 20 katona érkezett a Volodimir Zelenszkij seregéből a britek által az ukránoknak szállított 120 jármű használatának elsajátítására. A masztiff, farkaskutya és husky nevekre hallgató páncélozott járművek használatának megtanulása mellett az ukránoknak bemutatják a „szamaritánus” mentőautó, valamint a Sultan és Samson nevű páncélozott felderítő járművek használatát is.

Boris Johnson először erősítette meg hivatalosan a vele utazó újságíróknak Indiában tett látogatása alatt, hogy ukrán katonák tartózkodnak az Egyesült Királyságban.

„Elmondhatom, hogy jelenleg ukrán katonákat képezünk Lengyelországban a légvédelmi eszközeink használatára, és emellett ebben az országban (az Egyesült Királyságban) is, a páncélozott járművek használatára” – mondta Johnson az újságíróknak. Sőt, az is kiderült, hogy a jövőben várhatóan további ukrán erők indulnak kiképzés céljából az Egyesült Királyságba.

A miniszterelnök sajtótitkára azt nyilatkozta, hogy „pár tucat” ukrán katona tartózkodik jelenleg az Egyesült Királyságban kiképzés céljából. Johnson hivatalos szóvivője azt mondta: „Szövetségeseinkkel együttműködünk, és olyan új típusú felszereléseket biztosítunk számukra, amelyek használatáról az ukránoknak talán nem lett volna korábbi tapasztalatuk. Ezért ésszerű, hogy megkapják a szükséges képzést ahhoz, hogy a lehető legjobban használni tudják őket.”

Emellett azt is elmondta, hogy szerinte nem kell tartani attól, hogy Putyin emiatt hadat üzenne a nyugatnak, vagy hogy a háborús helyzet emiatt bármilyen módon tovább eszkalálódna.

„Mindig tudatában vagyunk mindennek, amit eszkaláló hatással lehet a háborús helyzetre, de egyértelműen Putyin és a rezsimje tettei azok, amik itt eszkaláló hatással lehetnek bármire is. Egyszerűen csak együtt dolgozunk szövetségeseinkkel, hogy megadjuk Ukrajnának a védekezéshez szükséges eszközöket.” – mondta a szóvivő.

Mindeközben a legfrissebb hírek szerint Nagy-Britannia újranyitja nagykövetségét Ukrajna fővárosában, Kijevben – jelentette be nemrég Boris Johnson. A kormányfő tiszteletét fejezte ki azon brit diplomaták számára, akik a térségben maradtak ebben a nehéz időszakban, majd hozzátette, hogy a tervek szerint a nagykövetség a jövő héten újranyit.

Mr. Johnson azt mondta: “Az Egyesült Királyság és szövetségesei nem fogják ölbe tett kézzel nézni, ahogy Putyin tovább folytatja ezt a támadást.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után