A brit miniszterelnök nyilatkozott és rendkívüli ülést hívott össze az Izrael-Hamász háború kapcsán 1

Rishi Sunak a mai napon rendkívüli COBRA ülést hívott össze az izraeli helyzet miatt. A kormányfő a nottinghamshire-i vállalkozásoknak nyilatkozva az Egyesült Királyságot Izrael egyik “legerősebb szövetségesének” nevezte, és további támogatást ígért az országnak a Hamász szombati meglepetésszerű támadása után.

A brit miniszterelnök nyilatkozott és rendkívüli ülést hívott össze az Izrael-Hamász háború kapcsán 3

“A múltban olyan felszerelést biztosítottunk számukra, amelyekkel védekezni tudtak az elmúlt napokban” – mondta Sunak. „És ahogy azt már mondtam a miniszterelnöknek [Benjamin Netanjahu], továbbra is biztosítani fogjuk – legyen szó diplomáciai, hírszerzési vagy biztonsági támogatásról –, amennyire csak szükségük van.”

“Ma délután egy COBRA-t ülést tartok a miniszterekkel, amelynek során folytatjuk a helyzet megvitatását, de szoros és folyamatos kapcsolatban vagyunk izraeli kollégáinkkal.”

Miközben Mr. Sunak a minisztereivel megvitatja, hogy a kialakult háborús helyzet kapcsán mik a legfontosabb teendők, Izrael folytatja a harcot a Hamász ellen Izraelen belül két helyen, miután az ország hivatalosan is hadat üzent a támadás után. Richard Hecht alezredes, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) nemzetközi szóvivője a Sky Newsnak elmondta, hogy az izraeli csapatoknak sikerült visszaszerezniük az irányítást Dél-Izrael egyes területein az ellenséges fegyveres erőktől.

A brit miniszterelnök nyilatkozott és rendkívüli ülést hívott össze az Izrael-Hamász háború kapcsán 4

Korábban az IDF azt közölte, hogy a harcok Izraelen belül nyolc különböző helyen is zajlanak. A jelentések szerint legalább 700 izraeli halt meg eddig a támadás kezdete óta. A gázai egészségügyi minisztérium szerint eddig 493 palesztin halt meg, és 2751-en megsérültek, amikor Izrael ellentámadást indított.

Izrael Gáza „teljes ostromát” is elrendelte nemrégiben – megszüntetve a térségben az üzemanyag, élelmiszer és az áramellátást. Hétfőn Izraelt újabb rakétacsapás érte, amely az izraeli média feltételezései szerint a Gázai övezetből érkezett.

A szombati meglepetésszerű támadás során a Hamász fegyveresei rakétákat indítottak Gázából, mielőtt átlépték volna a határt. A Hamász azt állította, hogy több mint 130 izraelit tartanak fogságban. Netanjahu a szombati támadásra válaszul kijelentette, hogy Izrael “háborúban áll a Hamásszal”, és elindította a “Vaskardok hadműveletet”.

A brit miniszterelnök nyilatkozott és rendkívüli ülést hívott össze az Izrael-Hamász háború kapcsán 5

A támadást széles körben elítélték az egész világon, és arra késztette az Egyesült Államokat, hogy hadihajókat küldjön Izrael közelébe.

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Királyság fontolgatja-e hasonló lépések megtételét, a brit miniszterelnök azt mondta a Sky Newsnak:

“Ez nem a félreértések ideje. Egyszerűen őszintének kell lennünk azzal kapcsolatban, ami itt történik, és ez a Hamasz és a Hamászt támogató emberek teljes felelőssége a szörnyű terrorcselekményeket illetően. Amit az izraeli miniszterelnöknek mondtam, az az, hogy minden támogatást megadunk, ami szükséges ahhoz, hogy Izrael meg tudja védeni magát az ilyen típusú támadásokkal szemben.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után