A brit miniszterelnök beismerte, hogy a Brexittel kapcsolatos egyik legfontosabb ígéret még évekig nem fog megtörténni 1

Liz Truss, az új brit miniszterelnök elismerte, hogy a tárgyalások a Brexit utáni szabadkereskedelmi megállapodást illetően az Egyesült Államokkal még évekig nem fognak elkezdődni, miközben New Yorkba repült, hogy találkozzon Joe Bidennel.

A brit miniszterelnök beismerte, hogy a Brexittel kapcsolatos egyik legfontosabb ígéret még évekig nem fog megtörténni 3

A miniszterelnök kiemelte, hogy kereskedelmi kapcsolatokat illetően az Indiával és a Perzsa-öböl arab államaival kötött megállapodások, valamint az Ausztráliával és Japánnal kötött kereskedelmi egyezmény megkötése a legfontosabb. De nagyon csekélynek mondta annak az esélyét, hogy a tárgyalások az USA-val egyáltalán folytatódni fognak, amit a Brexit-pártiak az Európai Unióból való kilépés egyik fő előnyeként harsogtak annak idején.

Truss, aki a britek EU-ban való bennmaradása mellett voksolt eredetileg, azt mondta a szerdai ENSZ-csúcstalálkozó előtt, hogy a Delhivel és más szövetségesekkel kötött megállapodások „a jelenlegi kereskedelmi prioritásaink”.

„Jelenleg nem zajlanak tárgyalások az Egyesült Államokkal, és nem számítok arra, hogy ezek rövid- vagy középtávon elkezdődnének” – mondta Truss a vele New Yorkba repülő újságíróknak. Mr. Biden, aki 14 sorral hátrébb ült a királynő állami temetésén, behúzta a féket a kereskedelmi tárgyalásokat illetően, és aggodalmát fejezte ki a Brexitnek az északír békefolyamatra gyakorolt hatása miatt.

A következő választásokra 2024-ben kerül majd sor, és a kereskedelemre inkább koncentráló Donald Trump ismét indulhat a republikánusok színeiben. Amikor Boris Johnson utoljára miniszterelnökként járt az Egyesült Államokban, Biden kicsinek tartotta az Egyesült Királysággal való megállapodás esélyeit, és óva intett az „Írországgal való megállapodás” megváltoztatásától.

Boris Johnson és Narendra Modi indiai miniszterelnök határidőt tűzött ki az egyezség megkötésére méghozzá a Diwali nevű hindu ünnepség dátumát, ami október 23-a.

Az Egyesült Királyság eddig kisebb megállapodásokat már kötött az Egyesült Államok egyes államaival, és megállapodásokat írt alá Indianával és Észak-Karolinával. De ezek sokkal kevésbé ambiciózusak, mint a Leave kampány által a 2016-os népszavazás során ígért átfogó szabadkereskedelmi megállapodás.

A jövőbeni tárgyalások beindításának egyik fő akadálya Truss azon fenyegetése, hogy felülírja az északír protokoll egyes részeit, ami az EU szerint megsértené a nemzetközi jogot. Biden Demokrata Pártjának vezető alakjai arra figyelmeztettek, hogy a kereskedelmi megállapodás veszélybe kerülhet, ha az Egyesült Királyság felbontja a Brexit kereskedelmi egyezmény szerves részét képező megállapodást.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után