A Babet viharban landolás közben kicsúszott a kifutópályáról az egyik repülőjárat Angliában 1

Leállították a járatok indítását a Leeds Bradford repülőtéren, miután leszállás közben az egyik repülőgép lecsúszott a kifutópályáról.

A Babet viharban landolás közben kicsúszott a kifutópályáról az egyik repülőjárat Angliában 3

A Tui légitársaság repülőgépe épp leszállni próbált, ahogy megérkezett Korfuról, amikor a heves esőzés közben megcsúszott, és lesodródott a kifutópályát körülvevő füves területre. A repülőgép kicsúszása után megszólaltak az ilyen vészhelyzetek esetén használt szirénák, és a mentőket és a tűzoltókat is a helyszínre küldték.

Az X-re felrakott egyik képen a repülőgép szárnya látható a gép belsejéből, amint az egy füves terület fölé nyúlik ki, a törzsön sok sár és törmelék látható.

Fiona Marr, aki szemtanúja volt az esetnek, ezt mondta az ITV-nek: „Elvittem a fiamat a reptérre, mert imádja nézni a repülőket, láttam, ahogy a gép leszáll és megcsúszik, majd egy nagyon hangos sziréna volt hallható a repülőtérről, amit még soha nem hallottam.”

A Babet viharban landolás közben kicsúszott a kifutópályáról az egyik repülőjárat Angliában 4

“Aztán két tűzoltóautó azonnal el is indult oda, és körülbelül 20 perccel később néhány mentőautó is megérkezett, de nehéz volt látni ilyen messziről, hogy van-e valaki, akinek baja esett.”

A Tui a közleményében azt mondta: „Tudomásunk van egy ma délutáni incidensről a Leeds Bradford repülőtéren, amely a TOM3551-es járat leszállásakor történt. Személyi sérülésekről egyelőre nem érkezett jelentés, és a földi egységünk készen áll, hogy támogassa az utasokat a kiszálláskor.”

A Babet viharban landolás közben kicsúszott a kifutópályáról az egyik repülőjárat Angliában 5

A nyugat-yorkshire-i tűzoltó- és mentőszolgálat közleményében a következőket írta: „Részt veszünk a Leeds Bradford Repülőtéren történt incidensben, más segélyszolgálatokkal együttműködve.”

A Babet viharban landolás közben kicsúszott a kifutópályáról az egyik repülőjárat Angliában 4

„Egyelőre személyi sérülésről vagy tűzesetről nem érkezett jelentés. A helyszínen lévő egységek személyzete most segít az összes utas evakuálásában a repülőgépből át a terminálba.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után