A 10 legveszélyesebb környék Angliában és Walesben, amit jobb elkerülni - ismerős valamelyik? 1

Anglia és Wales egyaránt az Egyesült Királysághoz tartoznak, de ezt már mindenki tudja. Az Egyesült Királyság országainak felét teszik ki, lakosságuk összesen pedig körülbelül 59 000 000 fő. Pontosan 70 megye van a két országban összesen, és ebben a cikkben Anglia és Wales 10 legveszélyesebb területét fogjuk áttekinteni.

A 10 legveszélyesebb környék Angliában és Walesben, amit jobb elkerülni - ismerős valamelyik? 3

Az Egyesült Királyságban sok a bűnözés, és sok terület jóval veszélyesebb, mint a többi. Épp ezért, hogy jobban képben legyünk, most végigmegyünk Anglia és Wales legveszélyesebb területein az Országos Statisztikai Hivatal legfrissebb rendelkezésre álló adatait felhasználva.

  1. – Durham – 89,6 bűncselekmény jut 1000 főre

Durham városa, amely tele van tekintélyes egyetemekkel és 11. századi kastélyokkal, valószínűtlen jelölt Anglia és Wales egyik legveszélyesebb területére, de immár második éve az első 10 hely egyikét foglalja el. Annak ellenére, hogy mindössze 640 600-an hívják ezt a helyet otthonuknak, a bűnözési ráta jelenleg 92,3/1000 fő. Bár Durham továbbra is az a hely, ahol a lopásokról szóló bejelentések aránylag alacsonyak, a „betörések”, a „zaklatások”, valamint a „szándékos károkozások és gyújtogatások” száma mind meghaladja az országos átlagot.

  1. Észak-Wales – 96,2

Northumbria helyére a kilencedik helyen új bejegyzés került a listánkra: Észak-Wales. A 703 400 lakost kiszolgáló észak-walesi rendőrség a listánk harmadik legkisebb népességét védi. Wales négy régiója közül Észak az átlagosnál némileg jobban teljesít a „lopások”, a „gépjármű-bűncselekmények” és a „betörések” tekintetében, de más téren a helyzet aggasztó. 1000 főre vetítve 46,2 incidens, a „személy elleni erőszak”-ok esetében majdnem 10 esettel több, mint a walesi országos átlag (36,6), míg a „sérülés nélküli erőszak”, a „közrend megsértése”, valamint a „követés és zaklatás” mind gyakoribb bűncselekmények az ország északi részén.

  1. Kent – 96,8

A „The Garden of England” néven ismert Kent délkeleti megye szépséges falvairól, gyönyörű zöld vidékéről és Canterbury katedrálisáról ismert. Anglia tizedik legnagyobb megyéje ugyanakkor a nyolcadik legveszélyesebb megyéje is. A bűnözés szinte minden kategóriájában Kent felülmúlja egész Délkelet-Anglia átlagát. Valójában a 23 kategória közül Kent csak négyben regisztrált alacsonyabb bűnözési arányt, mint az országos átlag.

  1. Humberside (Yorkshire and The Humber) – 98,3

934 400 lakosa olyan történelmi városokban él, mint Grimsby (egykor a világ legnagyobb halászflottájának otthona volt) és Scarborough, így Humberside valójában Yorkshire és Humber egyik biztonságosabb része. A 98,3/1000 bűnözési ráta azonban elég magas ahhoz, hogy a terület a hetedik helyre kerüljön a listánkon. Humberside területén különösen gyakoriak a „bolti lopások” és a „szándékos károkozás és gyújtogatás”.

  1. Dél-Yorkshire – 105,0

Dél-Yorkshire négy nagyvárosi kerületből áll: Barnsley, Doncaster, Rotherham és Sheffield. Az idő nem volt kegyes Dél-Yorkshire-hez, és a fő iparágak elvesztése, valamint a beruházások hiánya ahhoz vezetett, hogy Nyugat-Európa egyik legszegényebb régiójává vált. Dél-Yorkshire különféle társadalmi-gazdasági problémáit nem meglepő módon a bűnözési ráta is tükrözi, amely a legutóbbi, 2021-es mérés óta 9 egységgel megugrott, megszilárdítva ezzel a hatodik helyét a listánkon. Itt szignifikánsan magas a „rablások”, a „betörések” és a „lopások” előfordulása.

  1. Merseyside – 115,6

2021-ben Merseyside bekerült Anglia és Wales 10 legveszélyesebb területe közé, és egyenesen az ötödik helyre ugrott. Egy év elteltével megőrizte pozícióját. A régió 1 434 300 fős lakossága öt nagyvárosi kerületben, Knowsleyben, St Helensben, Seftonban, Wirralban és Liverpoolban oszlik el, és a bűnözési ráta csaknem 20 ponttal ugrott: 96,7/1000-ről 115,6-ra. A 23 kategória többségében Merseyside bűnözési rátája eléggé jelentéktelen, és a „szexuális bűncselekmények” aránya a legalacsonyabb egész északnyugaton.

Merseyside igazi kihívása azonban a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények. Egész Angliában és Walesben a „kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények” átlagos száma 3,0/1000. Merseyside-ban ez 8,3/1000, így a régióban messze a legmagasabb a kábítószerrel kapcsolatos bűnözési arány itt van az országban.

  1. West Midlands- 123,0

West Midlands egy másik terület, amely 2021-ben került a legveszélyesebb 10-be, és a negyedik helyen landolt. Sajnos itt sem változott semmi. Csaknem hárommillió ember hívja otthonának West Midlandst, így London után Anglia második legnépesebb megyéje. Nem kell sok időt tölteni az adatok átvizsgálásával, hogy megértsük, Angliának ez a része miért van a negyedik helyen. A „személy elleni erőszak” aránya 54,9/1000 volt. Anglia átlaga 35,0/1000 fő. Téma lezárva. A „sérülés nélküli erőszakos bűncselekmények” száma nagyjából kétszerese annak, mint bárhol máshol a régióban, csakúgy, mint a „lopásoké”, a „gépjárművek elleni bűncselekményeké” és a „betöréseké”.

  1. Greater-Manchester – 124,3

Manchester megszerezte a nem kívánt bronzérmet a legveszélyesebb helyek listáján Angliában és Walesben. 2 848 300 lakosa az északnyugati lakosság több mint egyharmadát teszi ki. A nagy népsűrűség táptalajt teremt a tolvajok számára, és Manchester vezeti a tabellát a „rablás”, „lopás” és „betörés” kategóriákban. Valójában a 23 bűnözési kategória közül Greater-Manchester 20-ban az első vagy második helyen végzett.

  1. West Yorkshire – 125,5

A Nyugat-Yorkshire-t alkotó öt nagyvárosi kerület – Bradford, Calderdale, Kirklees, Leeds és Wakefield – 2 345 200 fős lakossággal büszkélkedhet. Manchesterhez hasonlóan a népsűrűségnek túlságosan is hasonló következményei vannak, és Nyugat-Yorkshire 1000 főre jutó 125,5 bűncselekménye miatt a második legveszélyesebb hely lett Angliában és Walesben. Nyugat-Yorkshire-nek különösen nagy problémája van az erőszakos bűncselekmények terén. Ez a régió van az élen a listán a „személy elleni erőszak”, „sérüléssel járó erőszak” és „sérülés nélküli erőszak” kategóriákban, és 1000 emberre vetítve aggasztóan magas, 22,6 az „üldözés és zaklatás” kategóriába eső esetek száma.

  1. Cleveland – 129,0

Az Északkelet-Angliában megbúvó Cleveland az ország egyik legkisebb régiója, az egyik legkisebb lakossággal, mindössze 569 800 fővel. De ne tévesszen meg senkit, mivel 129,0 bűncselekményt regisztráltak 1000 főre, szigetünk ezen apró szegletében a legmagasabb a bűnözési ráta. Cleveland nem is tud olyan bűnözési kategóriát felmutatni, amelyben alacsonyabb arányt regisztrál, mint az észak-keleti régió többi tagja. Mind a 23 kategóriát nézve itt a legrosszabb a bűnözési ráta.

Az átlagtól való legnagyobb eltérések pont a legsúlyosabb bűncselekmények némelyikénél jelentkeznek, ideértve a „személy elleni erőszakot”, a „sérüléssel járó erőszakot”, a „követést és zaklatást”, a „szándékos károkozást és gyújtogatást”, valamint a „jogtalan fegyvertartást”.

Nos, mit gondoltok a listáról? Van más hely is, amit ide vennétek? Esetleg valaki él ezek közül az egyik helyszínen?  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után