A 10 legszebb kirándulóhely Nagy-Britanniában, amit érdemes megnézni 1

Tíznél jóval több gyönyörű hely található az Egyesült Királyság területén, így az alábbi tíz hely csak egy általunk kiválogatott top 10, azonban ezek mind garantáltan olyan élményt nyújtanak vizuális vagy épp kulturális szempontból, amiről évek múlva is örömmel mesélünk majd.

A listában a mindenki által ismert és ismételgetett nevek, mint pl. London, vagy a Stonehenge szándékosan nem szerepelnek. Igyekeztünk, kevésbé ismert, de annál gyönyörűbb helyszíneket összeválogatni.

1. Snowdonia egy hihetetlenül szép nemzeti park. Ha park területén egy hegyről szétnézünk, nehéz szavakat találni az alattunk elterülő völgyes, tavas dombos vidékre. A terület Wales tengerparti vidékén fekszik, és tiszta időben el lehet látni egészen Írországig. Itt található Wales legmagasabb hegycsúcsa (Snowdon) és legnagyobb tava is. Snowdonia a harmadik legnagyobb nemzeti park Nagy-Britanniában.

panoramic_view_of_snowdonia_by_geater-d5fsaxq

2. Luskentyre Beach, a legszebb brit tengerpart címet viselő partszakasz. Beválasztották többek közt a világ 10 leggyönyörűbb tengerparti szakasza közé. A szakasz a fehér homokos partjáról es gyönyörű kékes zöld vizéről híres, és Skócia északi részén, az Isle of Harris nevű szigeten található.

Luskentyre-beach

3. York, egy turista látványosságokban gazdag, fallal körülvett város, ami Anglia északi részén található, ahol a Foss és az Ouse folyók egymásba torkollnak. A rengeteg szép épületet, a város hangulatát és a számos érdekes látnivalót egybevéve mindenképp egy olyan hely, amire érdemes időt szánni.

york-city-walls-walk

4. Whiterocks Beach, a Portrush városa mellett elterülő gyönyörű tengerpart, ami többek közt fehér sziklafalairól híres. A szörfözők kedvelt kirándulóhelye, ugyanis az év jelentős részében méretes hullámok csapkodnak.

large_a0206

5. Edinburgh, nem más, mint Skócia fővárosa, és egyben egy gyönyörű, történelmi emlékekkel teletűzdelt, számos látványossággal büszkélkedő város. A macskaköves utcák labirintusában több, mint 4,500 történelmi építmény bújik meg, köztük a város szimbóluma, az Edinburgh Castle.

edinburgh_-_calton_hill_nov_12_0

6. Barafundle Bay, egy 2015-ben két szépségdíjat is bezsebelő partszakasz Wales déli részén. Egy rövid öböl, amit két oldalról fákkal tarkított dűnék fognak közre. A parton aranyló homok és kristálytiszta víz vár bennünket.

Barafundle-Bay-Summer

7. A skót felföld Skócia északi részének dombvidéke, ami szintén egyedi látványt nyújt. A hegyes dombos, kietlen, gyéren lakott vidék a túrázók kedvelt helye. A vadon, ahol a város betondzsungeléből kiszabaduló emberek, és a Rettenthetetlen című film kedvelői garantáltan maradandó élményekkel fognak gazdagodni. A Loch Ness tó is itt található, így a „Lokneszi szörny” lakhelyét is megtekintheti, aki erre jár.

a1024-2

8. Cornwall egy bájos és furcsa, ugyanakkor göröngyös és elszigetelt része az országnak, továbbá Nagy-Britannia legnyugatibb pontja is egyben. A tengerbe vesző sziklafalakról csodálhatjuk a tájat, de a turisták által igencsak kedvelt homokos tengerparti szakasz is nagyban hozzájárul a hírnevéhez.

St-Ives-Cornwall-England

9. Lake District Anglia észak-nyugati részén található, Cumbria területén. Nagy-Britannia második legnagyobb nemzeti parkja, ami egy gyönyörű hegyvidék, ahol a gleccserek visszahúzódásával számos kisebb tó jött létre a hegyek közt. A túrázók és a hegymászók elsőszámú célpontja. A táj minden szeglete festői, így nem véletlen, hogy évente 14 millió ember látogat el ide.

Lake-District-Conde-Nast-Traveller-26Sept13-Alamy_b_646x430

10. Dover, Anglia egyik fő kompátkelő helye a dél-keleten lévő Kent megyében. Gyönyörű, fehér sziklás partszakaszáról vált világhíressé. A környéken rengetegen szoktak úszkálni és horgászni. A sziklafalaknak történelmi jelentőségük is van, ugyanis mindkét világháborúban védőállásként funkcionáltak.

White Cliffs aerial-1_1440x810

10+1. Yorkshire, tájképének látványa festők generációit inspirálta. Évente több, mint 40 millió turista látogat el erre a vidékre. A lehengerlően gyönyörű táj mellett az egész országban Yorkshire területén található a legtöbb Michelin csillagos étterem, így gasztronómiai élvezetekben is bőven lehet részünk, ha ide látogatunk.

big_thumb_2357ca9dfd8741ac94dc78020e77ceea

Malham-Landscape-Malham-is-a-village-and-civil-parish-in-the-Craven-district-of-North-Yorkshire-England-900x1440

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után