87 szúrással késelte meg saját barátnőjét egy „idegbeteg” nő Nagy-Britanniában 1

A CCTV kamerái rögzítették az elképesztő támadást, amikor egy nő saját barátnőjének esett neki késsel, és perceken keresztül megállás nélkül kaszabolta, amiért az azt merte neki mondani, hogy mégsem akar vele menni meglátogatni az anyját.

87 szúrással késelte meg saját barátnőjét egy „idegbeteg” nő Nagy-Britanniában 3

Lisa S., aki a szörnyű bűntényt elkövette, állítólag nagy rajongója volt a sorozatgyilkosokról szóló dokumentumfilmeknek. A 42 éves nő a kézitáskájából húzta elő a kést, amivel barátnőjére, Sarah Hayton-ra támadt és négy percen át folyamatosan szurkálta. Lisa a rémült utasok szeme láttára késelte meg barátját. A legtöbb sérülés, szúrás és vágás az arcán a nyakán és a mellkasán keletkezett.

Az egyik alkalmazott látta meg az áldozatot valamivel később, ahogyan az a vagon másik vége felé próbálta meg elvonszolni magát. Ekkor értesítették a rendőrséget és a mentőket. Az illető azt mesélte, hogy látta, hogy az áldozat rengeteg vért veszít, és kezdett elfehéredni, és attól tartott, hogy ha valaki nem segít rajta, akkor rövidesen belehal a sérüléseibe.

Amikor a vonat megállt, Lisa kinyitotta az ajtót, leszállt a vonatról és elfutott a helyszínről. Szerencsére, persze nem az övére, nem jutott túl messze, ugyanis nem sokkal később, egy közeli parkban a rendőrök elfogták és letartóztatták, miközben ő érthetetlenül, összevissza kiabált.

87 szúrással késelte meg saját barátnőjét egy „idegbeteg” nő Nagy-Britanniában 4

Az áldozatnak többek közt a szeme is súlyosan sérült és maradandó károsodásokat szenvedett. A Newport-i bíróságon Lisa S. beismerte bűnösségét, és a bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, ahonnan jó magaviselettel is leghamarabb csak 8 év négy hónap után szabadulhat. Mint kiderült, a nő korábban már az egyik ex pasiját is megvágta késsel.

Az incidens még néhány hónapja történt, áprilisban egy vasárnapi napon, Chepstow megállónál az Arriva Trains egyik vonatán, azonban bővebb információ az eset kapcsán csak nemrégiben látott napvilágot.

Az elmondások alapján az elkövető akkor támadt barátjára, amikor az bejelentette, hogy nem akar vele menni meglátogatni az anyját Aberdare városába. A bíróságon súlyosbító tényezőként a bíró kiemelte, hogy a támadás négy teljes percen át tartott, és a tettes rengetegszer döfött. Az áldozat azt nyilatkozta, hogy a támadás közben Lisa azt mondta neki „Aludj el”.

87 szúrással késelte meg saját barátnőjét egy „idegbeteg” nő Nagy-Britanniában 5

Az is kiderült, hogy a két nő Birminghamben lakott egy azon szállóban, és mind a ketten nem olyan régen szabadultak a börtönből. A páros már vagy 20 éve ismerte egymást, de régóta nem találkoztak. Lisa az incidens előtt nem sokkal olyan üzenetet kapott az anyjától (akivel a kapcsolata nem volt valami jó), hogy nem akarja őt többé látni. Emiatt Lisa lelki állapota igen labilis volt a támadást megelőző napokban.

Elmondása alapján Lisa azért indult el anyjához, hogy „véget vessenek a köztük lévő viszálynak”. Az áldozat, Ms Hayton beleegyezett, hogy elkíséri barátnőjét, így együtt indultak el Selly Oak-tól. Mint kiderült, az elkövető a motelből két kést elrakott a táskájába. Az is kiderült, hogy a két nő alkohol és drogok hatása alatt voltak, amikor a támadás megtörtént.

Több tanú is látta, hogy korábban Lisa Gloucester station-nél kiabált a későbbi áldozattal, és meg is ütötte őt. Eztán mondta azt Ms. Hayton, hogy inkább mégse megy vele, és ettől borult el a Lisa agya.

Az egyik kés egyik letört darabját az ülésbe beleállva találták meg a rendőrök. A másik később került elő a tettes táskájából. Végül a nő a rendőrségen mindent bevallott. Többek közt azt is, hogy édesanyjával is végezni akart, méghozzá valami „brutális módon”. Kész csoda, hogy az áldozat túlélte a támadást, azonban sérüléseit összesen 80-nál is több öltéssel varrták össze. Az is csoda, hogy lát ugyanis két szúrás is szemtájékon érte, aminek köszönhetően folyamatos kettős látásra panaszkodik még ma is. Lisa már korábban is több évet ült börtönben összesen 67 bűncselekmény elkövetéséért. Remélhetőleg nem szabadul egyhamar!                    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás 

Megosztás