Rövid időn belül emberek ezrei jeleztek vissza a Facebookon meghirdetett eseményre, ami most szombaton lesz London belvárosában a Parliament Square-nél. A tüntetés az EU-s népszavazás végeredménye ellen szól, és várhatóan rengeteg ember fog összegyűlni, ezzel is jelezvén, hogy nem szeretnék, hogy kilépjünk az Unióból.

mass sit down wide shot

A Brexit ellenes esemény a  March for Europe nevet kapta és ezen a linken meg is találjátok, és csatlakozhattok is hozzá. A Facebook event-en közzétett információk szerint a tüntetés a Park Lane-en fog indulni július 2-án, délelőtt 11 órakor.

A pontos cím a következő: 30 Park Lane, London, W1K 1BE

Mostanra már több, mint 23 ezer ember jelezte, hogy részt vesz a tüntetésen, és további 42 ezren vannak azok, akiket érdekel, de még nem biztos, hogy el fognak menni, ami azt jelenti, hogy nem kis megmozdulásról van szó.

Mivel bennünket, angliai magyarokat is ugyanúgy érint Nagy-Britannia jövője, gondoltuk szólunk mindenkinek, mert akinek kedve támad, az csatlakozhat a résztvevők rohamosan növekvő számához.

„Végigmasírozunk a városon, hogy tüntessünk mindazok ellen a hazugságok és félrevezető, hamis információk ellen, amiket Boris, Gove, Farage és a többi kilépésért kampányoló lenyomott a brit nép torkán. A hangunkat mindenki hallani fogja. Csatlakozz te is, és mutasd meg hogy egy jobb, fényesebb, kedvesebb, vidámabb és élhetőbb Nagy-Britanniát szeretnél, ami továbbra is az EU tagja. Ne hagyjuk, hogy ez a rossz döntés lerombolja a jövő generációjának lehetőségeit.” – szól a felhívás.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=e1wkJryFM-c

Lesz egy másik esemény is, aki erre esetleg nem tud elmenni. Az pedig július 9-én lesz, de a helye egyelőre nincs fixálva, annyit lehet csak tudni, hogy London valamelyik parkjában lesz megrendezve. Eddig 1000 ember jelezte, hogy oda menni fog.

Ha pedig angliai magyar vagy és szeretnél a lassan 20 ezer főt számláló kinti magyarok facebook csoportjához csatlakozni, ahol minden fontos infót, és friss hírt is megtalálsz a szokásos hirdetéseken kívül, akkor azt itt tudod megtenni.     Forrás: http://londonist.com/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára