A Nagy-Britanniában élő magyarok egy jelentős részének jó hír lehet, hogy a brit kormány nyilvánosságra hozta, hogy milyen intézkedéseket kíván tenni annak érdekében, hogy a több millió vendéglátós korrektebbül kapja meg a szolgáltatásért járó extra pénzt, vagy annak egy megadott részét.

5397

Azt követően kerül erre sor, hogy már rengeteg alkalmazott tette szóvá, vagy épp panaszkodott írásos formában, hogy szállodák, éttermek és egyéb vendéglátó egységek sokasága van Nagy-Britanniában, ami egyáltalán nem ad a „tipp”-ből az alkalmazottaknak, vagy sokkal kevesebbet, mint amennyi járna.

Az üzleti miniszter,  Sajid Javid azt nyilatkozta az új változtatások kapcsán, hogy a vendéglátásban dolgozók milliói számára válna igazságosabbá a borravaló elosztása a dolgozók közt. A Unite nevű szakszervezet szerint ez hatalmas siker főleg az éttermi alkalmazottak számára, akik már régóta szeretnék megkapni, ami jár nekik, de mindig elveszik tőlük, legyen az az étterem szabályzata, vagy a közvetlen felettes, aki egy „kicsit” kapzsibb a kelleténél.

waiter-good-service1

Az új jogszabály módosítások szerint az alábbi dolgokat kell megváltoztatni:

  • Minden helyen egyértelműbbé kell tenni, hogy borravalót adni nem kötelező, de a lehetősége fennáll
  • A munkáltatót korlátozni kell a borravaló kisajátításában leszámítva annak azt a részét, ami adóköteles
  • Szükséges továbbá a kormány részéről a magatartási kódex megváltoztatása, hogy a munkáltatókat könnyebb legyen kötelezni a helyes viselkedési mód betartására

Arra, hogy a kormány mire dönt, nagyjából két hónap múlva derül fény. Az üzleti miniszter szerint a kormány álláspontja mindig is egyértelmű volt ezen a téren, és azt szorgalmazta, hogy alkalmazottak megtarthassák a borravalót, amit kapnak. Sok munkáltatóról érkezett bejelentés, hogy az alkalmazottak bérébe a borravalót is belekalkulálják.

Egy felmérés szerint a vásárlók, illetve a szolgáltatásokat igénybe vevő vendégek 80%-a szeretné, ha a pénz végül azoknál landolna, akiknek adják, nem pedig a főnökeiknél. Ehhez azonban a jogszabályok megváltoztatására van szükség, hogy az új viselkedési forma kikényszeríthető legyen. A probléma legtöbbször az, hogy aki kártyával fizet, vagy a „service charge” összege mind a tulajt illeti, és kizárólag rajta múlik, mit tesz vele.

Közös érdek, hogy ez megoldódjon, és ha már alacsony bérért a belüket kidolgozzák az emberek, köztük rengeteg angliai magyar is, a vendéglátásban, akkor kapják meg legalább azt a kis extrát a havi apanázs mellé.      Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára