£80,000-ért kelt el az egyik új £5-os, és nálad is lehet ilyen 1

Az új, pár hete forgalomban lévő £5-os bankjegyek nagy érdeklődésnek örvendenek, ezek után meg pláne, ugyanis az egyik az eBay-en £80,000-ért kelt el a spéci sorozatszáma miatt.

5poundnote1410b

Nemrégiben, alig napokkal forgalomba kerülése után jöttek az első hírek, hogy a gyűjtők teljesen rápörögtek az új, polimer bankjegyekre, amiken Churchill képe található, és olyan anyagból vannak, hogy akár ki is moshatjuk a ruhánk zsebében, semmi baja sem lesz. Ráadásul a hamisításuk is sokkal bonyolultabb, mint az eddigi bankjegyeké.

Idáig az AA01-gyel kezdődő sorszámú £5-osok voltak a „menők” és többet is £200 körüli összegért tudtak eladni a tulajaik a neten a lelkes gyűjtőknek. Most azonban egy még elképesztőbb tranzakció ment végbe. Az egyik bankjegy ugyanis £80,100-ért kelt el. Annyit lehet róla tudni, hogy AK 47-es kezdetű sorszámmal rendelkezett a bankó, aminek a tulajdonosa most hihetetlenül boldog lehet.

Gareth Wright (a szerencsés) Twickenhamben él és azt nyilatkozta az egyik brit napilapnak, hogy 2 db 5 fontos volt nála, és a boltban épp az egyikkel fizetett, amikor meglátta, hogy a másiknak spéci „rendszáma” van. Aki esetleg nem tudná, az AK 47 a híres szovjet gyártmányú gépkarabély.

14713524_10157532297210414_7234506460472539953_n

Gareth tudta, hogy jó árban mennek el bizonyos sorozatszámúak az új bankjegyből, de álmában sem remélte volna, hogy ekkorát kaszál. A hirdetését több, mint 500,000-en tekintették meg, és 26 különböző személy licitált összesen több, mint 100 alkalommal, míg végül elkelt a bankjegy a nagyjából 27 millió forintos áron. Ha már a font ilyen rossz és az árfolyam folyamatosan zuhan, hátha szerencsék lesz és nálunk is van egy szerencsés sorszámú 5 fontos. Annyit mindenképp megér, hogy vessünk a pénztárcánkra egy pillantást.

Mostanra természetesen gombamód szaporodnak a hirdetések, és mindenki próbálja eladni a nála lévő £5-osokat, van olyan is, aki elképesztő 1 millió fontos összeget akar érte. A szerencsés fickó azt nyilatkozta, hogy tudja, hogy sok a kamu licitáló, de sose lehet tudni. Azt is elmondta, hogy bízik benne, hogy minden rendben lesz és ha megérkezik a pénz, az anyjának vesz egy házat, ő pedig elköltözik Dél-Afrikába.

Úgy tűnik érdemes megtartani az £5-osainkat, mert ki tudja melyik lesz felkapott holnap.         Forrás: standard

 [fblike]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után