„Visszanyalt a fagyi”, ahogy mondani szokás, miután egy közismerten rossz hírnévnek örvendő londoni főbérlőre hivatalosan is £70,000 bírságot szabtak ki.

panayi

Andrew Panayi, aki nem kevesebb, mint 180 különböző ingatlant ad ki bérbe embereknek Londonban, szép kis csekket vihetett haza, miután bűnössége bebizonyosodott, amit később el is ismert. Mint kiderült, jogtalanul, engedély nélkül adott bérbe egy alagsori lakást.

A lakást a hatóságok hivatalosan is a lakhatás körülményeit nem kielégítő, a szabványoknak nem megfelelő lakóhelynek nyilvánították, ahol a kilátás és a fényviszonyok minősége kritikán aluli, a felszereltség pedig finoman szólva is szegényes. Ráadásul mindezt, már mielőtt kiadta volna. De Mr. Panayi úgy döntött, hogy ez számára nem akadály és kiadta a Caledonian Road-on található 2000-ben vásárolt lakást.

Az önkormányzat így hát nem tökölt sokat, hanem jogi útra terelte a dolgot és vagyonelkobzást rendeltek el nem kevesebb, mint £103,000 értékben, a 14 évnyi jogtalanul beszedett bérleti díj ellenértékeként.

Mr. Panayi, aki maga is Londonban, Islington területén lakik annyit ismert el, hogy egy tervezéssel kapcsolatos felszólításnak nem tett eleget, ami a lakás engedély nélküli használatához vezetett.

Mr. Panayi cége egyébként a cégbírósági bejegyzések szerint csaknem 18 millió fontot ér. A hírhedt úriember már többször összetűzésbe került a hatóságokkal, miután a képen látható ingatlant is bérbe adta, ami gyakorlatilag nem más, mint egy konyha. Amikor megkérdezték, ő azzal vágott vissza, hogy a képek nem tükrözik a valóságot.

flat2

Összesen £70,000-ot kell visszafizetnie a jogtalanul beszedett bérleti díjak után, valamint kapott még mellé egy £2000-os bírságot és a £15,900-os perköltséget.

„Egyre több ember ad ki privát bérleményeket Islington-ban, és mi eltökéltek vagyunk, hogy a bérlők megfelelő minőségű lakóhelyet kapjanak a pénzükért. A legtöbb főbérlő a törvény szerint jár el, de amikor egy-egy landlordot csaláson kapunk, nem hagyjuk futni őket.” – nyilatkozta a helyi önkormányzat szóvivője.      Forrás: http://www.standard.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” colorscheme=”light” hide_cover=”1″ show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”1″ ]  – Itt Like-old oldalunkat