7 hónapja nem volt ennyi áldozata a Covidnak Angliában: a kormány ezt nyilatkozta egy újabb Lockdown-ról 1

A minisztereknek sürgősen életbe kellene léptetnie valamiféle B tervet a koronavírus féken tartására idén télen, mert a megbetegedések száma egyre nő, és már a halálozások is újra rég nem látott magasságokba értek Nagy-Britanniában – közölték a hírek szerint az NHS vezetői.

7 hónapja nem volt ennyi áldozata a Covidnak Angliában: a kormány ezt nyilatkozta egy újabb Lockdown-ról 3

A The Guardian és a BBC arról számoltak be, hogy Matthew Taylor, az NHS egyik vezetője azt mondta, hogy az Egyesült Királyság jelen körülmények közt azt kockáztatja, hogy „rövidesen egy téli válságban találja magát” bármiféle szigorúbb intézkedések nélkül. Mindeközben a legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában összesen 223-an haltak meg az országban 28 napon belül azt követően, hogy elkapták a koronavírust. Utoljára március 9-én volt csak ennél magasabb a napi halálozások száma.

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal által közzétett friss adatok azt mutatják, hogy az Egyesült Királyságban így összesen már durván 164 000 olyan halálesetet regisztráltak a járvány kezdete óta, ahol a halotti anyakönyvi kivonatban szerepel a Covid-19.

Az Egyesült Királyságban az elmúlt 24 órában 43 738 laboratóriumi úton is megerősített Covid megbetegedést regisztráltak, ami csaknem nyolcszorosa a március 9-én regisztrált 5738 új esetnek. Ráadásul az elmúlt egy hét során az új fertőzöttek napi átlaga is 40 ezer fölött van… továbbra is.

A Downing Street kijelentette, hogy „folyamatosan szemmel tartják” az esetek számának növekedését, ugyanakkor elismerték, hogy egyre több jel utal arra, hogy a kórházi betegfelvételek és halálesetek száma is emelkedő tendenciát mutat. Az új megbetegedések és halálesetek növekvő száma ellenére a Sage tudósai csak havonta egyszer ülnek össze megbeszélésre – az inewspaper értesülése szerint. A kormány tudományos tanácsadó bizottsága az egyik jelentés szerint felhagyott heti üléseivel, és az utolsó ülései október 14 -én, szeptember 9 -én és július 22 -én voltak. Boris Johnson miniszterelnök azt mondta kabinetjének, hogy szerinte a kormány jelenlegi koronavírus -terve kordában tartja a vírust.

A brit miniszterelnök szóvivője azt mondta: „A legfontosabb üzenet, amelyet a nyilvánosságnak meg kell értenie, az a harmadik, emlékeztető oltás fontossága, és emellett az, hogy azok a gyermekek, akik jogosultak rá, jelentkezzenek, és kapják meg az oltásukat. Úgy látjuk, hogy egyes csoportok valamivel lassabban jelentkeznek a következő oltásra, mint korábban, az első vagy második oltás beadása alkalmával. Fontos, hogy az emberek megértsék, hogy a 3. oltás ugyanolyan fontos, mint az első és a második adag, mert ez óriási előny számukra is és a társadalom számára is.”

Ugyanakkor az is kiderült, hogy Boris Johnson kormánya kizárja a Covid járvány kapcsán bármilyen újabb országos lockdown vagy „további korlátozás” bevezetését ezen a télen. A Covid-esetek számának újbóli növekedése közepette az NHS Szövetség arra sürgette a minisztereket, hogy dolgozzanak ki végre valamiféle biztonsági stratégiát – beleértve a kötelező maszkviselés és az otthonról való munkavégzés újbóli bevezetését. Kwasi Kwarteng vállalkozásokért felelős miniszter elmondása szerint a brit kormány jelen állás szerint nem érdekelt az országos szintű korlátozások visszaállításában. „Nem akarunk újabb lockdown-okat vagy további korlátozásokat bevezetni” – mondta szerdán a Sky News -nak.

Amikor az újabb lezárások valószínűségéről kérdezték, a miniszter egyértelműen azt válaszolta, „Nem, én ezt az opciót kizárnám”… majd hozzátette, hogy véleménye szerint a kormány jelenlegi megközelítése a járványhelyzet kezelését illetően „működik… meggyőződésünk, hogy kontrollálni tudjuk a kialakult helyzetet.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után