-7 C és havazás Nagy-Britannia egyes részein 1

A sarkvidék irányából érkező hidegfront várható Nagy-Britanniában ezen a hétvégén, és a hőmérséklet akár -7 fokig is lecsökkenhet, sőt egyes területeken havazásra kell készülni, néhol pedig már esett is a hó.

-7 C és havazás Nagy-Britannia egyes részein 3

Az Izlandról az Egyesült Királyságba áramló sarkköri hideg levegő azt jelenti, hogy a hőmérséklet zuhanni fog. Bath, Gloucester, Worcester és Hereford területeit egyaránt érinteni fogja a rendkívül hideg időjárás, és a hírek szerint egy kis havat is lehet majd látni.

Az előrejelzések arra figyelmeztettek, hogy a rövid ideig tartó havazás „trükkös” vezetési körülményekhez vezethet a közutakon az érintett területeken. A jég is veszélyes körülményeket teremthet majd, mivel a hőmérséklet várhatóan 2 fok körülig emelkedik majd a nappali órákban.

-7 C és havazás Nagy-Britannia egyes részein 4

A meteorológiai intézet azt közölte: „Egy rövidebb havazás várható, ami néhány helyen trükkös vezetési körülményekhez vezethet. Reggel eső egyes területeken havazásba fordul majd át. Nem mindenhol lesz havazás, és előfordulhat, hogy egyes helyeken nem is marad majd meg. Néhány régióban azonban 1-3 cm-es felhalmozódást tapasztalhatunk majd.”

„A délelőtti órákban a hó szinte mindenhol esővé válik majd, vagy abbamarad, és a leesett hó pedig gyorsan elolvad.”

Országszerte 150 árvíz miatti riasztás és figyelmeztetés van érvényben, többségük Délnyugat-Angliában. A különösen veszélyeztetett területek közé tartozik a warminsteri Wylye Valley, Wiltshire, Curry Moor és Hay Moor Somersetben, valamint Hooke Dorsetben.

A Met Office sárga időjárási figyelmeztetést adott ki, miután Nyugat-Anglia egyes részein esett a hó. A figyelmeztetés Bristol déli részétől Worcester északi részéig, nyugatra Herefordig és keletre Swindonig terjedt ki. Erre azok után került sor, hogy a hőmérséklet az éjszaka alatt 0 fok környékén volt a térségben.

-7 C és havazás Nagy-Britannia egyes részein 5

A jelek szerint ez az időjárás sokakat meglepett: néhány autós videókat tett közzé az X-en, amelyen erős havazás látható a nyugat-angliai autópályákon.

A Met Office szóvivője azt mondta: „Hideg idő lesz helyenként némi faggyal. Általában rövidebb záporok lesznek, de néhol tartósabbak, délelőtt havazás is előfordulhat.”

Ma éjjel Észak-Angliában is gyakoriak lesznek záporok, és azok átterjednek Skóciára is. Máshol derült lesz az idő, amely miatt fagy és köd is több helyen kialakulhat.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után