6 millióan kapnak mától 150 font támogatást a megnövekedett megélhetési költségeikre Nagy-Britanniában 1

Keddtől körülbelül hatmillió ember kap egyszeri, 150 GBP-s rokkantsági megélhetési költség támogatást. A rokkantsági támogatásban részesülők részére az összeget szeptember 20-tól automatikusan folyósítják.

6 millióan kapnak mától 150 font támogatást a megnövekedett megélhetési költségeikre Nagy-Britanniában 3

A jogosultak túlnyomó többsége várhatóan október elejéig megkapja az egyszeri kifizetést – közölte nemrégiben a brit kormány. A fogyatékkal élőknek gyakran magasabb költségekkel kell szembenézniük, például a gondozásukkal és a mobilitásukkal kapcsolatos extra kiadások miatt.

Azok, akik jogosultak lehetnek a kifizetésre, valószínűleg az alábbi támogatások valamelyikét már most is kapják:

  • disability living allowance,
  • personal independence payment,
  • attendance allowance,
  • Scottish disability benefits,
  • armed forces independence payment,
  • constant attendance allowance,
  • war pension mobility supplement

A kifizetések a megélhetési költségek emelkedése miatt a háztartásoknak nyújtott támogatási csomag részét képezik.

Több mint nyolcmillió, háztartás részesült már július 14-től egy 326 GBP értékű automatikus kifizetésben, amely egy összesen háztartásonként 650 GBP értékű segítségnyújtás első fele. A második, 324 GBP összegű kifizetésre még ebben az évben néhány héten belül kerül majd sor.

  1. október 1-jétől az új energiaárgarancia azt jelenti, hogy egy átlagos háztartás legfeljebb évi 2500 fontot fizet majd az energiaszámlákra a következő két évben.

A háztartásokat és vállalkozásokat segítő intézkedésekről további részletek ezen a héten várhatók.

Arra is felszólítják az embereket, hogy legyenek óvatosak, mert a megélhetési költségek támogatására irányuló kifizetések körül sok a csaló, akiknek nem szabad bedőlni. A fizetések automatikusak lesznek, ezért az embereknek figyelniük kell a csalóktól érkező SMS-ekre és e-mailekre, amelyekben a személyes adataikat igyekeznek megszerezni.

További információ az Egyesült Királyság kormányának megélhetési költségekkel kapcsolatos támogatásairól a helpforhouseholds.campaign.gov.uk oldalon található.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után