6 éves kislány rohant be egy égő házba, és mentette meg az anyukája és a kistestvérei életét Angliában 1

Egy mindössze hat éves kislány mentette meg a családját, miután a házuk kigyulladt, amit észlelve ő azonnal berontott, és azt kiáltotta: „Ébredj anya – ébreszd fel a babákat!” Olivia Patterson az utca másik oldalán játszott épp egyik barátjával, amikor „véletlenül észrevette” az észak-yorkshire-i ikerházból felcsapó lángokat.

6 éves kislány rohant be egy égő házba, és mentette meg az anyukája és a kistestvérei életét Angliában 3

Bár más szomszédok is jelen voltak, senki másnak nem jutott eszébe riasztani az anyát és a lány  testvéreit, mert nem állt ott az autó a ház előtt, így nem gondolták, hogy otthon vannak – mondta Olivia nagymamája. A tűz a szomszédos ingatlanban keletkezett április 4-én, és gyorsan átterjedt az ő három hálószobás házuk emeletére is, és ezzel a család szinte minden vagyonát megsemmisítette.

Amikor Laura visszaszaladt az égő házba, a 29 anyukát ott találta a kanapén és Joel-James egy éves testvérével és a nem sokkal idősebb Tiffanyvel együtt épp aludtak. Olivia ekkor felébresztette mindhármukat, és a kislány bátorságának és gyors észjárásának köszönhetően mindannyian sértetlenül megúszták a tűzet.

A nagymamája, Sadie Gelder (54) azt mondta, „olyan büszke” a „csodálatos” kis iskoláslányra, amiért megmentette a családját a tűztől.

6 éves kislány rohant be egy égő házba, és mentette meg az anyukája és a kistestvérei életét Angliában 4

„Rettentő büszkék vagyunk rá. ADHD-ja van, így teljesen elképesztő. Nem hisszük el, hogy Olivia megmentette Laurát – hat éves, és egy égő épületbe futott be.”

6 éves kislány rohant be egy égő házba, és mentette meg az anyukája és a kistestvérei életét Angliában 5

A vizsgálat jelenleg is zajlik, de a családnak azt mondták, hogy a tüzet egy telefontöltő okozhatta.

6 éves kislány rohant be egy égő házba, és mentette meg az anyukája és a kistestvérei életét Angliában 6

Sadie azt mondta: „Ébresztő anya, ég a ház – ébreszd fel a babákat” – kiabálta. “Az utcán lévők nem hitték, hogy van bent valaki, mert nem volt ott autó.”

Sadie azt mondja, hogy a család most egy Airbnb szálláson szállt meg, mert szinte mindenüket elvesztették a háztűzben.

“Sikerült szerezniük néhány ruhát a babának, de minden más odalett, beleértve a születésnapi ajándékaikat is” – mondta. „Az emberek ágyakat, ágyneműt és törölközőket adományoztak nekik. Egy másik önkormányzati lakást kellene adni nekik, de a sok kis apróság is számít, hisz minden kis dolog, amit kapnak, segít nekik mindent újra felépíteni.”

A család támogatására most egy adománygyűjtő oldalt hoztak létre Laura egykori kollégái.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után