55 ember lakott 3 kis házba zsúfolva Londonban az önkormányzat rajtaütésekor 1

Embertelen körülmények közt élő emberek tucatjai laktak egymás hegyén, hátán három kelet-londoni házban, amikor az önkormányzat emberekei rájuk törték az ajtót.

raid

Az alattomos főbérlők ellen indított hadjárat keretein belül a londoni önkormányzatok számos rajtaütést szerveznek, az élhetetlen életkörülmények közé bezsúfolt „minilaktanyák” felkutatására. Nem volt ez másképp most sem, amikor a Barking és Dagenhem önkormányzatainak emberei váratlanul meglátogattak három gyanús lakóházat.

Az első helyen összesen 22 ember, köztük 4 gyerek volt bezárva egy házba a rendőrség hajnali rajtaütésekor. A Fordyke Road-on lévő ház ráadásul illegálisan lett kibővítve egy tetőtéri, és egy az épülethez hozzátoldott szobával, hogy még több embert tudjanak beszuszakolni a házba.

beds

Kicsivel odébb, a Japan Road-on egy háromszobás ház 15 embernek volt kiadva, akik közül öten még gyerekek voltak. A nem messze lévő Manor Road-on, a harmadik házban, ami szintén háromszobás volt, de hatszobásként volt kiadva, összesen 18 ember élt együtt.

A biztonsági előírásoknak egyik ingatlan sem felelt meg. Az elektromos vezetékhálózattól kezdve a tűzvédelmi előírásokig mindenen megbuktak. Laila Butt az önkormányzattól azt nyilatkozta, hogy szerinte elfogadhatatlan, hogy egy olyan világvárosban, mint London, ilyen állapotok uralkodjanak.

A Fordyke Road-i ház szomszédjai elmondták, hogy sejtették, hogy valami simlizés folyik abban a házban, de amikor meghallották, hogy hányan laktak odabent, teljesen ledöbbentek. A becslések szerint egy ilyen házat nagyjából havi £1,200-ért lehet kiadni.

„Egyszerűen hihetetlen, hogy emberek ilyen körülmények közt élnek, pláne ha gyerekekkel. Tényleg magasak a bérleti díjak, de ez egyszerűen túl sok. Szörnyű lehet így élni!” – nyilatkozta az egyik szomszéd.

A lakók azzal védekeztek, hogy csak két család lakik ott a gyerekekkel, és négy ember csak az elmúlt héten költözött oda, amíg munkát talál, továbbá hogy a kertben lévő emberek csak barátok, akik átjöttek vendégségbe. A legjobb szöveg mégis az volt, hogy vannak páran, akik reggelente átjönnek, hogy együtt induljanak munkába. Aki egy ilyen stand-up-ot lenyom a rendőrök arcába fapofával, anélkül, hogy elnevetné magát, az ha mást nem is, de legalább egy tapsot megérdemel.

Az ingatlant egyébként £161,000-ért vásárolták még 2009-ben, majd kibővítették és most £350,000-ért árulják, egyelőre sikertelenül. Egy négyszobás lakásban egyébként 5 ember is sok, nemhogy 22. Ennek ellenére kíváncsiak lennénk, hogy hány olyan olvasónk van, aki bizony tudna mit mesélni ezzel kapcsolatban…

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 7,200 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/inspectors-raid-three-east-london-houses-and-find-a-total-of-55-people-living-in-them-a2583641.html

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után