Undated handout photo issued by Merseyside Police of a suitcase with over £500,000 which was found during a search of a property in the Thatto Heath area of St Helens. PRESS ASSOCIATION Photo. Issue date: Saturday August 19, 2017. Two men have been arrested after heroin with a street value of £1.2 million and a suitcase full of cash was seized in a string of raids in Merseyside. See PA story POLICE Heroin. Photo credit should read: Merseyside Police/PA Wire NOTE TO EDITORS: This handout photo may only be used in for editorial reporting purposes for the contemporaneous illustration of events, things or the people in the image or facts mentioned in the caption. Reuse of the picture may require further permission from the copyright holder.

Egy rendőrségi rajtaütés során a nyugat-angliai Merseyside területén hatalmas összegre bukkantak. A rendőrök fél millió fontot találtak egy utazó bőröndbe gyömöszölve.

 

Igen nagy fogása volt a rendőröknek, ugyanis a tegnap átkutatott két címen az £500,000 mellett további £30,000-ra is bukkantak az egyik járműben, sőt, ha ez nem lenne elég, egy hatalmas adag heroint is lefoglaltak, aminek értéke több, mint 1 millió font.

A város St Helens és Huyton nevű környékein lefolytatott razziákat követően két személy ellen indult eljárás.

A Thatto Heath környékéről származó 52 éves Lawrence Flaherty ellen pénzmosás és nagy mennyiségű kábítószer birtoklás vádjával indult eljárás. Az 56 esztendős Peter Byrne ellen pedig csak pénzmosás a vád, miután az ő gépjárművében találták meg a további 30,000 fontot.

Mindkét férfinek a liverpooli bíróságon kell majd megjelennie hétfőn, de addig is őrizetben tartják őket.

„Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a drogterjesztést és a kábítószerfogyasztást megszüntessük az utcáinkon és az utóbbi időben igen sok sikeres rajtaütésünk volt a terjesztőkön az észak-nyugati térségben. A rendőrség támogatásával továbbra is azon leszünk, hogy minden kábítószerkereskedőt rács mögé juttassunk.” – nyilatkozta Nick Hughes nyomozó az észak-nyugati szervezett bűnözés ellenes csoporttól.   Forrás  Hirdetőknek: [email protected]