£5000-ot (2 millió Ft) ad egy angliai egyetem a tanulóinak, ha beoltatják magukat 1

A sussexi egyetemi hallgatók több ezer fontot tehetnek zsebre, ha teljes mértékben beoltatják magukat a Covid-19 ellen, vagyis mind a két oltásukat megkapják.

 £5000-ot (2 millió Ft) ad egy angliai egyetem a tanulóinak, ha beoltatják magukat 3

A Sussex-i Egyetem minden hallgatója automatikusan egy sorsoláson vesz részt, ahol nem kevesebb, mint 10 nyertes egyenként 5000 font pénznyereményt kap majd, ha bizonyítani tudják, hogy mindkét oltást megkapták. Ez az összeg forintba átszámolva majdnem 2.1 millió Ft… ennyinek valószínűleg elég sokan örülnének, és most az egyetem jóvoltából 10-en örülni is fognak.

Az Egészségügyi Minisztérium legfrissebb adatai szerint az angliai 18-29 éves korosztálynak körülbelül 70% -a van beoltva a koronavírus ellen. Azonban a fiatalok körében az oltásért jelentkezők száma nagyon megcsappant, ezért most mind a kormány, mind a magánvállalatok kreatív módszereket próbálnak találni arra, hogy több ember „karjába döfhessék bele a tűt”.

Adam Tickell professzor véleménye szerint ez a lépés nem arról szól, hogy akkor most jól „megvesztegetik” a diákokat hogy oltsák be magukat, ő inkább úgy fogalmazott, hogy ösztönözni próbálják őket.

A nyertesek kisorsolására majd csak november végén kerül sor, hogy a diákok elegendő időt kapjanak arra, hogy beoltassák magukat.

„Tudjuk, hogy sok diák már beoltatta magát, vagy legalábbis már tervezi. Ha azonban egy ilyen egyszerű módszerrel akár csak kismértékben is növelhetjük a számokat, akkor természetesen ezt meg is fogjuk tenni. Bár ez a tanulók számára igen nagy pénznyereményt jelent, az egyetem számára elhanyagolható költség ahhoz képest, hogy milyen károkat szenvedne el mindenki, ha az oktatással az történne, mint ami tavaly volt.” – magyarázta Tickell professzor.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal elmondása szerint az adatok azt mutatják, hogy a fiatalok 92% -a „pozitívan vélekedik az oltásról” szemben a járvány kezdetekor levő 63% -os aránnyal. Egyes tudósok azonban továbbra is aggódnak amiatt, hogy így próbálják ösztönözni a diákokat az oltás beadatására, ahelyett, hogy azt próbálnák meg kommunikálni az irányukba, hogy a köz érdekében teszik.          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után