5 millió GBP-ot követel egy férfi a brit légitársaságtól, mert elcsúszott egy kiömlött Baileys-en 1

Egy utas beperelte a British Airwayst, miután a Heathrow repülőtéren megcsúszott egy Baileys Irish Cream liqueur tócsán. Andreas Wuchner azt állítja, hogy London Heathrow-ról Zürichbe utazott épp, amikor rálépett a kiömlött Bailey tócsára a padlón, a check-in pultok közelében.

5 millió GBP-ot követel egy férfi a brit légitársaságtól, mert elcsúszott egy kiömlött Baileys-en 3

Nem világos, pontosan hogyan került az alkohol a padlóra, de a férfi azzal vádolta a BA-t, hogy elmulasztották azt rendesen feltakarítani. A 2017-es baleset katasztrofális volt Andreas számára, aki elmondása szerint azóta rendszeres erős fejfájástól szenved, amely akár két hétig is eltarthat.

Az esés következtében elszenvedett „traumás agysérülés” következtében Andreas nehezen tud koncentrálni. Ügyvédei pedig állítják, hogy nem tudta tovább rendesen vezetni a tulajdonában lévő irodaszer-üzletet sem pedig úgy általában véve dolgozni.

Andreasnak korábban 130 000 font kártérítést ítéltek meg, de jogi csapata 2021-ben arra figyelmeztetett, hogy további „speciális kártérítést” fog követelni – írja a Live and Let’s Fly. Most a volt cégtulajdonos 5 000 000 GBP kártérítést követel a British Airwaystől.

A légitársaság elutasította a követelést, mondván, hogy a Montreali Egyezmény korlátozza maximális felelősség mértékét. A British Airways arra is felkérte a bírót, hogy mérlegelje, hogy a légitársaság felelőssége alá tartoznak-e azok a check-in pultok, ahol a férfi megcsúszott.

5 millió GBP-ot követel egy férfi a brit légitársaságtól, mert elcsúszott egy kiömlött Baileys-en 4

Tom Bird, a BA ügyvédje azt mondta, hogy „jelentős nézetbeli eltérések vannak a felek között”. Ide tartoznak a baleset körülményei és „a felperes foglalkoztatási kilátásait érintő sérüléseinek jellege és mértéke, valamint a cég fizetésképtelenségének okai, valamint a társaság múltbeli és jövőbeli teljesítménye”.

„Ezeket a kérdéseket egy alaposabb vizsgálat során kell majd kielemezni, különös tekintettel a követelt jelentős méretű kártérítésre” – tette hozzá.

A per várhatóan a Central London County Courtban zajlik majd sebészek, fájdalomcsillapító szakértők és törvényszéki könyvelők tanúvallomásainak bevonásával. A BA egyelőre nem kívánt semmi egyebet hozzáfűzni az incidenshez.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után