A szerdai napon, május 18-án lesz a Királynő beszéde, melynek részeként a brit miniszterelnök várhatóan néhány fontos bejelentést fog tenni. A legfontosabb várható változásokat egy csokorba szedtük az angliai magyaroknak.

gettyimages-109858304

Jogokról szóló nyilatkozat (Bill of Rights)

Konzultáció zajlik egy új jogi törvénykönyvről, ami felváltaná az emberi jogokról szóló törvényeket. Ezzel érvényesítenék a brit bíróságok fennhatóságát, de ugyanakkor megmaradna a Strasburgi bíróság, mint végső döntőbíró az emberi jogokat illetően.

Örökbefogadás és gondozás

A Királynő beszédének egyik fontos pontja lesz a gyermekgondozási és nevelési rendszer megreformálása, ugyanis Nagy-Britannia eltökélt célja, hogy a nevelőszülőkhöz elhelyezett gyerekek száma megduplázódjon. A gondozásban nevelkedő gyerekek, fiatalok új jogokat fognak kapni egészen 25 éves korukig terjedően. Többek közt, a nehéz helyzetben, gyámoknál vagy nevelőintézetben nevelkedett gyerekek esetében létre fognak hozni egy szervezetet, ami felnőtté válásuk után segít nekik új otthont és munkát találni, sőt személyes mentort is kapnak majd, aki odafigyel rájuk.

Oktatás

A célkitűzések közt szerepel az is, hogy sok iskolát akadémiává alakítanak a szigetországban. A jól teljesítő iskolák esetében ez nem következik majd be, azonban a gyengébb, kisebb vidéki iskoláknál csak így lehet elkerülni hogy, bezárják őket.

A felsőoktatásba bevonnak több non-profit és kereskedelmi szervezetet, amivel növelik majd a versenyt a felsőoktatási intézmények közt. A kormány ettől azt reméli, hogy az egyetemek és főiskolák tandíjai nagymértékben csökkenni fognak.

Börtönök Angliában

Az új törvény, aminek a bevezetését tervezik nagyobb szabadságot biztosít majd a börtönök számára, abban a tekintetben, hogy mire használják fel a rendelkezésükre álló költségvetési keretet.

Technológia

A tervezett jogszabály módosítások lehetővé teszik majd, hogy a vezető nélküli gépjárművekre is lehessen biztosítást kötni a jelenlegi rendszer szerint. Emellett az űrutazásra vonatkozó új törvények is várhatók és a drónok használatának feltételeit is pontosítani fogják majd.

A részletek, és hogy pontosan mi és hogyan változik majd, szerdán fognak kiderülni, de gondoltuk érdemes összefoglalni, hogy mi várható.    Forrás: http://www.independent.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára