40 európai bevándorló lakott egymás hegyén hátán egy 3 szobás lakásban Londonban 1

Több, mint 40 ember élt egy három hálószobás, északnyugat-londoni házban, és csupán egy fürdőszobán osztozott mindenki.

40 európai bevándorló lakott egymás hegyén hátán egy 3 szobás lakásban Londonban 3

Sokkoló képek kerültek napvilágra egy házról Edgware-ben, ahol az alvómatracok egymást érték, de úgy, hogy a padló nem is volt látható. Körülbelül 40 ember élt itt bezsúfolódva – a legtöbben Kelet-Európából származtak – azelőtt, hogy nemrégiben rajtaütöttek az épületen. A razzia időpontjában a jelen lévő rendőr szerint 17 ember volt akkor épp otthon, és aludt a koszos matracokon. A Harrow Council szerint a hely nem volt se biztonságos, se egészséges.

40 európai bevándorló lakott egymás hegyén hátán egy 3 szobás lakásban Londonban 4

Arról egyelőre nem tudni, hogy voltak-e magyarok is a lakók közt. A rajtaütés előtt azért keltette fel a hatóságok figyelmét a ház, mert nagyon túlzsúfolt volt, megfelelő HMO (House of Multiple Occupancy) engedély nélkül. Az egyik ügynökség, aki Harrowban székel, de jogi okokból nem megnevezhető, valószínűleg rendőrségi eljárás elé néz.

Cllr Graham Henson, a helyi környezetvédelmi és biztonságügyi kabinet egyik tagja azt mondta az esetről: „Aggasztó látni még egy ilyen túlzsúfolási esetet Harrowban. Nem biztonságos, nem tiszta, és kihasználja azokat, akik megérdemelnék, hogy ennél jobb helyen éljenek. A licensz sémánk az ilyen visszaéléseknek veszi remélhetőleg teljes mértékben elejét. Bár a főbérlők és ügynökségek nagy része megfelelően és biztonságosan működik, sajnos mindig vannak olyanok, akik megpróbálják kikerülni a szabályokat. Mi azonban nem félünk lépni ellenük – ha szabálytalan „játékot”, vagy bárminemű turpisságot sejtünk, akkor ott is lecsapunk a razziával, és megtesszük a szükséges jogi lépéseket.”

40 európai bevándorló lakott egymás hegyén hátán egy 3 szobás lakásban Londonban 5

Az utóbbi évek felmérései szerint egyébként minden harmadik ember rossz körülmények között él, ez körülbelül 3,6 millió gyereket, majdnem 10 millió felnőttet, és 2 millió nyugdíjast jelent az Egyesült Királyságban. Ezek az alacsony minőségű otthonok a fenti esethez hasonlóan privát kézben lévő, kiadó albérletek esetében fordulnak elő főképp.

A probléma leginkább a gyermekeket érinti, valamint a területeket összehasonlítva Londonban a legjellemzőbb. Ezek kiküszöbölésére hozták létre a HHSRS-t (Health and safety standards for rented homes), aminek keretén belül egészségügyi normákat állítanak fel, amelyeknek a kiadott lakásoknak meg kell felelni – ellenkező esetben a helyi hatóságok cselekedni fognak, és a főbérlőt fogja terhelni mind a felelősség, mind a bírság.     Forrás  Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után