4 tonna szemetet hagyott az albérletben, és csak annyit üzent a landlordnak, hogy „takarítsd össze te” 1

Egy Nagy-Britanniában élő főbérlő teljesen ledöbbent, amikor meglátta az ingatlanjában hagyott óriási szeméthegyeket, penészes ételeket és macskaürülék kupacokat szanaszét hagyva mindenhol a lakásban.

4 tonna szemetet hagyott az albérletben, és csak annyit üzent a landlordnak, hogy „takarítsd össze te” 3

Az 56 éves Lee Locking öt év után először tért vissza az ingatlanba, miután az előző bérlője elköltözött onnan. A bérlő azt mondta Mr. Lockingnak, hogy megtarthatja a 400 GBP kauciót, és takarítsa el ő maga a rendetlenséget. De a „rendetlenség” eltüntetése valószínűleg több ezer fontba kerül majd, nem pedig néhány százba.

Az ingatlan minden egyes szobája tele volt szeméttel, régi ruhákkal, élelmiszerrel és üvegekkel. Locking úr a következőt mondta: „Minden egyes szoba elképesztő állapotban volt. Még csak be sem tudok menni a házba anélkül, hogy ne akarnék utána azonnal lezuhanyozni.”

4 tonna szemetet hagyott az albérletben, és csak annyit üzent a landlordnak, hogy „takarítsd össze te” 4

„Amikor először mentem be az ingatlanba, magammal vittem a kutyámat is. Kinyitottam az ajtót és úgy megcsapott a szag, hogy majd elájultam. Egy pillantást vetettem a rendetlenségre a lépcsőn, majd becsuktam az ajtót és visszaraktam a kutyát a kocsiba, mert ilyen körülmények közt nincs az az isten, hogy beengedjem. Fogalmam sincs, hol aludt az illető. Egy szomszéd azt mesélte, hogy látták, hogy a bérlő kivitt egy matracot a házból, és azt feltételezték, hogy biztos kidobni viszi. Miután láttam az ingatlan állapotát, már ebben se vagyok olyan biztos.”

Új fürdőszobára, konyhára és vadi új szőnyegekre lesz szükség a walesi Swansea területén található lakóingatlanban. A konyha az egyik legrosszabb állapotban levő része a háznak, iszonyatos mennyiségű macskaalom mindenhol, rothadó élelmiszeres dobozok és penészes tejes dobozok is szanaszét hevernek.

4 tonna szemetet hagyott az albérletben, és csak annyit üzent a landlordnak, hogy „takarítsd össze te” 5

Embertelen mennyiségű macskaürülék van felhalmozva a lakás fürdőszobájában, magában a fürdőkádban is, és az undorító állapotban levő WC-t pedig állítólag régi műanyag zacskók és élelmiszer-csomagolások veszik körül.

Mr. Locking a John Francis ügynökcégnek engedte át az ingatlan menedzselését, és azt mondja, úgy érzi, hogy nagyon cserbenhagyta a cég. Azt állítja, hogy a lakást kisállatmentesnek szánták, és minden lehetséges bérlőt át kellett volna vizsgálni.

Locking azt mondta: „Azt mondták nekem, hogy legalább három-négy tonna szemetet kell összesen eltakarítani. Én totál megértem, hogy vannak emberek, akik mentális egészségügyi gondokkal küzdenek és a takarítás megterhelő dolog számukra, de a Johns Francis volt az akik hagyták, hogy ez idáig fajuljon.”

4 tonna szemetet hagyott az albérletben, és csak annyit üzent a landlordnak, hogy „takarítsd össze te” 6

„Nagyon bosszús és borzasztó dühös vagyok, amiért az elmúlt öt évben hagytam, hogy ők kezeljék az ingatlanomat, és hogy végül ebben az állapotban adták vissza nekem. Öt teljes évig szedtek be tőlem 12% plusz áfát, és most itt hagyták nekem a lakást ebben az állapotban…”

A John Francis szóvivője azt mondta: „A John Francis Lettings rendkívül komolyan veszi az ügyfelek minden panaszát. Hivatalos panasz érkezett hozzánk a landlordtól, amelyet jelenleg is vizsgálunk. Közvetlenül felvesszük a kapcsolatot a főbérlővel a probléma mielőbbi megoldása érdekében.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után