4 teljesen új munkaszüneti nap jön Nagy-Britanniában, ha júniusban sikerülne a kormányváltás 1

Az Egyesült Királyság négy új munkaszüneti nappal gazdagodhat, ha a Labour párt megnyeri a választást – Jeremy Corbyn ígérete szerint.

4 teljesen új munkaszüneti nap jön Nagy-Britanniában, ha júniusban sikerülne a kormányváltás 3

Ezek a négy tagállam védőszentjeinek napjai lennének, és mindegyik az ország egészére vonatkoznának. A munkáspárti vezető szerint ez közelebb hozná az államokat, miközben a dolgozók kapnának még egy kis jól megérdemelt pihenést.

„A négy ország, amely az Egyesült Királyságot egésszé teszi, sose volt megosztottabb, hála a konzervatív kormány kártékony tevékenykedéseinek” – mondta. „De ahol Theresa megoszt, ott mi szeretnénk összehozni újra a nemzeteket. A Labour párt munkaszüneti nappá tenné St. George napját – Anglia nemzeti ünnepét és Shakespeare születésnapját -, együtt St. David, St. Andrew, és St. Patrick napjával. Ehhez pedig Wales, Skócia, és Észak-Írország kormányának segítségét fogjuk kérni – hogy mind a négy nemzet együtt élvezhesse a plusz pihenést. Ezeken a napokon a dolgozók több időt tölthetnek majd családjukkal, a barátaikkal, és a közösségükkel. De emellett lehetőség is lesz majd az államoknak a kulturális örökségek, nemzeti értékek tiszteletére.”

A terv szerint tehát nemzeti ünnep lenne St. David napja (március 1), St. Patrick napja (március 17), St. George napja (április 23), és St. Andrew napja (november 30). Corbyn azon a napon állt elő az ötlettel, amikor ComRes közzétette a felmérése alapján, hogy a konzervatív párt támogatottsága jelenleg 50%-on áll – ez pedig duplája a munkáspárt 25%-os támogatottságának. A felmérést készítő cég szerint ez az első alkalom 2002 óta, hogy bármely párt elérte az 50%-ot, a konzervatívoknak pedig ez 1991 óta sikerült először.

A munkáspárti vezető azonban nem állt meg ennél az ígéretnél. Kijelentette, hogy a kormányra kerülésük esetén betiltaná a brit légierő támadásait Szíriában. Corbyn külügyi politikájának a fókuszában egyértelműen az lenne, hogy meggyőzze az amerikai elnököt, Donald Trumpot, térjen vissza a nemzetközi béketárgyalásokhoz Genevában.

Az RAF vadászrepülői jelenleg több helyen is bombázzák az ISIS-t Szíriában és Irakban, de nem hajlandók az Assad kormány támaszpontjai ellen támadni. Trump ezzel szemben a kormányzása alatt már rendelt el légitámadást Assad ellen.

„Azt mondanám Trumpnak, hogy ’figyelj, senkinek nem érdeke folytatni a háborút. Koncentráljunk inkább a Geneva folyamatra.’ Eközben pedig beszüntetnénk a légitámadásokat.” Arról Corbyn viszont nem nyilatkozott, hogy engedélyezne-e drón támadást az ISIS vezetője, Abu Bakr al-Baghdadi ellen, ha a brit titkos ügynökség felfedezné a tartózkodási helyét. „Persze, ha a vezető nem lenne már köztük, az segítene. De ettől függetlenül ennek a tervnek egyelőre nem vagyok sem támogatója, sem ellenzője. De azt mindenképp ki kell emelni, hogy a bombázásokban már rengeteg civil, sok esetben az ISIS foglya vesztette életét – az ilyen dolgokon érdemes elgondolkodni.

A párton belül ez a kérdés egyébként igen megosztó, amikor 2015-ben Corbyn az élére került, nagyon különböztek a vélemények a légitámadások ügyében. Corbyn végül szabad szavazásra bocsájtotta a kérdést.      Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után