A WizzAir bejelentette, hogy mostantól az online becsekkolás csak a járat indulása előtt 48 órával lesz elérhető azoknak, akik nem foglaltak helyet. A változás minden foglalásra érvényes lesz, ami 2017 augusztus 15 után történik.

A hazafelé útra akkor nyílik meg a rendszer, amikor az odaútra megtörtént a becsekkolás, de maximum 15 nappal a hazaút időpontját megelőzően. Aki pedig még augusztus 15 előtt foglalta a jegyét, annak ugyanúgy lehetősége van 30 nappal a járat indulása előtt becsekkolni, mint eddig. A végső határidő a repülő menetrend szerinti indulás előtt 3 órával van, utána már fizetni kell a reptéren azért, hogy be lehessen csekkolni. Valamint innentől kezdve, ha nagyon szeretnéd 48 óránál korábban megejteni a check-int, akkor bizony helyet kell foglalni, ami feláras.

De nem ez az egyetlen változás, amit a WizzAir megejt mostanság. Arról már volt szó, hogy sokak örömére nem kell többet fizetni a nagyobb méretű kézipoggyászokért sem október 29 után. Az eddig korlátozások után most 55*40*23 cm-ig ingyenesen fel lehet vinni a táskáinkat és bőröndjeinket, ami azt jelenti, hogy 50%-kal nagyobb poggyászt vihetünk fel díjmentesen, mint eddig. Azok pedig, akik már megvették az október 29 után induló járatokra a jegyeket, és kifizették a nagyobb poggyászért a felárat, a díj 120%-át visszakapják jóváírás formájában.

Sőt kedvezni szeretnének a gyakori utazóknak is, ezért egy új intézkedés értelmében rögzíteni lehet majd az út viteldíját 48 órára. Ennek a szolgáltatásnak az ára 950 Ft lesz egy személynek, egy irányra. Lényegében tehát le lehet foglalni a jegyet anélkül, hogy egyből ki kellene fizetni, erre 48 óra áll majd rendelkezésre, és ez idő alatt a díj változatlan marad.

Annyi kikötés van, hogy legalább az indulás előtt 7 nappal kell foglalni, és a rögzítés után az utasok neve és száma már nem módosítható. Az egyenleget csak online, a „Foglalások” fül alatt lehet majd kiegyenlíteni, ha pedig ezt nem teszik meg, törlődik a viteldíj. Ennek az újításnak az az egyik legnagyobb előnye, hogy abban a 48 órában már nem változik a viteldíj, így könnyebben lehet tervezni az utazóknak.

Aki egyébként még a nyáron utazni szeretne, érdemes lehet szétnézni most szétnézni, mert még vannak olcsó lehetőségek augusztusban. Londonból Budapestre például augusztus 29-én 26 fontért, augusztus 30-án pedig 22 fontért lehet eljutni (ahogy szeptember elsején és másodikán is), sőt azokban a napokban Debrecenbe is hasonló áron el lehet jutni.    Forrás Hirdetőknek: [email protected]