3.5 méteres piton támadt rá egy férfire a saját otthonában Angliában 1

A télikertek tulajdonosai közül sokan már bizonyára hozzászoktak ahhoz, hogy megküzdjenek az olyan illetéktelen behatolókkal, mint pl. a darazsak, méhek, vagy a lepkék. De Rob Byrne-nek egy sokkal nagyobb vadállattal kellett megküzdenie, amikor egy 3.5 méteres kockás piton várta a növények számára fenntartott helyiségben egy Hampshire-i faluban.

3.5 méteres piton támadt rá egy férfire a saját otthonában Angliában 3

Byrne azt mondta, hogy éppen bezárta a télikert ajtaját, amikor valami mozgást észlelt a redőnyöknél. „Megpróbált megharapni és körém tekeredni. Felsértette a karomat, ami elkezdett vérezni.” – mondta. „A feleségem és az unokám is bejöttek a télikertbe, és amikor meglátták, felsikoltottak.”

A 61 éves Byrne, ezután hozzátette: „Szerencsére bekapcsolt a túlélési ösztönöm, és sikerült lecibálnom magamról, erre visszahúzódott, felkúszott az ablakokon, és lassan kikúszott a kertbe.” A Bishopstoke területén található ingatlanhoz a mentőket is kihívták, a pitont pedig nem sokkal később sikerült befogni.

„Az adrenalin szintem az egekbe szökött és ez izgalmassá és viccessé tette az egész élményt, de utólag belegondolva rossz érzés elképzelni, hogy ha a kétéves unokám lett volna, aki besétál oda, akkor meghalt volna.”

3.5 méteres piton támadt rá egy férfire a saját otthonában Angliában 4

„Tudom, hogy vannak hüllőrajongók, akik biztonságos körülmények közt tartják ezeket az állatokat, de úgy tűnik vannak olyanok is, akik teljesen felelőtlenek és a kígyó így ki tud szökni. Nem számítottam rá, hogy a saját otthonomban megtámadhat egy óriási piton.” Byrne levélben fordult az Egyesült Királyság kormányához, amelyben a pitonok tulajdonosainak fokozottabb ellenőrzését kérte. „Valami sokkal rosszabb is történhetett volna” – mondta.

A kígyóról most a National Center for Reptile Welfare (NCRW) dolgozói gondoskodnak a Kent területén lévő Tonbridge-ben. Az NCRW igazgatója, Chris Newman szerint nagyon szokatlan dolog, hogy egy Dél- és Délkelet-Ázsiában őshonos kockás piton megszökjön és így elkószáljon az Egyesült Királyságban.

3.5 méteres piton támadt rá egy férfire a saját otthonában Angliában 5

„Egy ilyen piton megszökése a rémálmom. Nagyok és veszélyesek lehetnek a gyermekekre. Rengeteg olyan kígyóval foglalkozunk, amelyek megszöktek, de nagyon ritkán van köztük kockás piton.”

Newman elmondása szerint a piton nem tudta „rendesen megharapni” Byrne-t. „Több mint 100 foguk van. Észrevennéd, ha rendesen megharapna.” – mondta. Azt mondta, „nem furcsa”, hogy a kígyó megpróbálta megvédeni magát.

Newman szerint lehetséges, hogy a kígyó akkor szökött meg, amikor gazdája nem figyelt oda valami miatt, vagy az is elképzelhető, hogy valaki szándékosan elengedte.

„Ez egy gyönyörű kígyó, nagyon nyugodt. Szeretném visszavinni a kígyót a gazdájához, és megérteni, mi történt.”

Körülbelül 3 millió kígyót tartanak házi kedvencként az Egyesült Királyságban. Az NCRW adatai szerint ezen a nyáron nagyjából minden negyedik hívás alkalmával, amikor valaki a vadonban észlelt kígyókról számolt be, kiderült, hogy egzotikus hüllőt találtak.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után