Kelet-Londonban a helyi önkormányzat rajtaütésekor az egyik háromszobás házban nem kevesebb, mint 26 ember élt és fizette a lakbért, ráadásul heten egy ablak nélküli pincehelységen osztozkodtak.

newham4

Sok magyar él Angliában tömegszállás névvel illetett helyeken, de amit East Ham önkormányzatának emberei találtak, az minden képzeletet felülmúlt. Összesen 26 embert, egy kisgyereket és 25 felnőttet, találtak a razzia alkalmával. Közülük heten ráadásul a ház alatt lévő pincehelységben éltek együtt, aminek nem hogy ablaka nem volt, de még a szellőző is le volt ragasztva. A pincébe egy betonlépcsőn lehetett lesétálni, ami a hátsó kertben volt megtalálható.

A pénteki razzia a szomszédok sorozatos bejelentési, és panasztételei miatt vált elkerülhetetlenné, akik a rendszeresen túl hangos zene, és az udvaron növekvő szemétdomb miatt voltak felháborodva, nem ok nélkül.

newham1

Az önkormányzat szerint a házban talált emberek négy vagy öt család tagjai. A szóvivő döbbenten mesélte, hogy maga sem tudja mikor láttak utoljára ennyi embert bezsúfolva, ilyen kicsi helyre és embertelen körülmények közé.

A 26 lakó különböző összegeket fizetett a fekvőhelyekért (mivel a szoba kifejezés indokolatlan lenne ebben az esetben), ami összeadva havi £2,340 bevételt termelt a landlordnak. Egy pár a kisgyerekükkel heti £180-ot (havi £780) fizetett a földszinti legelső szobáért. A hét embertől, akik a pincében kuporogtak, heti £20-ot szedtek be fejenként.

newham2

A házban összesen két WC volt és egy fürdőszoba, ráadásul a pincében nyomorgók részére nem volt külön vizesblokk kialakítva. A házban hivatalosan egy család és maximum 7 ember élhetett volna egyszerre. Egy ekkora házban 7 ember is sok, így elképzelni is nehéz, hogy hogyan tud elférni benne majdnem 4-szer annyi.

newham5 newham3

A környék egyébként is hírhedt a tömegszállásokról, ugyanis itt a legnagyobb mértékű a túlzsúfoltság egész Nagy-Britanniában.

„A környéken lakók kilátásai rendkívül elszomorítóak: vagy fejet hajtanak az aljas, szívtelen főbérlők előtt, akik szemrebbenés nélkül beraknak 5 embert egy szobába, vagy épp kiadnak házakat, amiknek nincs teteje, vagy pedig el kell hagyniuk Londont, ami lassan a gazdag iparmágnások városává fog válni, ahol egyszerűen nem marad ember, aki a tanári, vagy ápolói munkákat elvégezze.” – nyilatkozta Newham polgármestere, Sir Robin Wales, a helyzet kapcsán.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 6,600 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/26-people-found-living-in-threebedroom-house-in-east-london-after-council-raid-10344583.html