24 órán belül újabb országos „lockdownt” követelnek a brit kormánytól a vírus miatt 1

Sir Keir Starmer, a munkáspárt vezetője a vasárnapi nap folyamán arra szólította fel a brit kormányt, hogy a Covid-19 fertőzések számának drasztikus emelkedése miatt 24 órán belül rendeljenek el egy újabb országos szintű lezárást.

24 órán belül újabb országos „lockdownt” követelnek a brit kormánytól a vírus miatt 3

“A vírus nyilvánvalóan nincs már az irányításunk alatt” – mondta a munkáspárti vezető. “És nincs semmi jó abban, hogy a miniszterelnök arra utalgat, hogy további korlátozások lépnek majd életbe egy-két vagy esetleg három hét múlva. Ez a fajta késlekedés okozta a problémák jelentős részét. Tehát azt mondom, hogy a következő 24 órán belül rendeljék el újra a nemzeti szintű korlátozásokat. Ennek kell lennie az első lépésnek a vírus elleni küzdelem következő fázisában.”

Valamivel korábban Boris Johnson miniszterelnök is beszélt arról, hogy szigorúbb intézkedésekre lehet szükség a következő hetekben Nagy-Britanniában. Az ellenzék vezetője azonban hangsúlyzota beszédében, hogy az ország nem engedhet meg magának semmiféle apró késlekedést sem ezen a téren.

A BBC Andrew Marr című műsorában felszólalva Johnson arra figyelmeztetett, hogy: „Lehetséges, hogy a következő hetekben olyan dolgokat kell tennünk, amelyek az ország számos részén nehezebb körülményeket teremtenek. Én azonban teljesen ki vagyok békülve ezzel az opcióval. Sajnos ugyanis amíg az oltás nem érkezik meg nagyobb mennyiségben, addig a rendelkezésünkre álló eszközök (a koronavírus megfékezésére) ugyanazok mint korábban.”

Nem megerősített források szerint a miniszterelnök egyelőre nem tervezi 5. szintű készültségi fokozat bevezetését, inkább a jelenlegi legmagasabb, 4. szint alá akar vonni még több területet. Közben az iskolák bezárása és nem bezárása körül is egyre nagyobb vita van kialakulóban. Erről az ellenzék vezetője a következőket nyilatkozta:

„Mindenki vissza akarja küldeni a gyerekeit az iskolába. Nincs senki, aki ezzel vitatkozna. Természetesen ezt akarjuk mindannyian. De sajnos elkerülhetetlen, hogy több iskola zárjon be. Nem akarom követelni az iskolák holnap reggeli bezárását és ezzel tovább növelni a káoszt, de fel kell ismernünk, hogy elkerülhetetlen, hogy több iskola zárjon be, és szükségünk van egy tervre, amellyel ezt kezelhetjük. Ez azonban egy szélesebb körű stratégia részeként kell, hogy megvalósuljon, amelynek szintén részét képezné egy országos szintű lezárás, méghozzá 24 órán belül. A miniszterelnök célozgat ugyan rá, de nem csinál semmit, és ez az időhúzás jelen körülmények közt nem fér bele.”         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után