2018 legmelegebb napja jön a héten Nagy-Britanniában 1

Az év legmelegebb napja érkezik Nagy-Britanniában a héten, miután ritka hosszan tartó nyári meleg idő szakadatlanul tart a szigetországban, rengeteg ember legnagyobb örömére.

2018 legmelegebb napja jön a héten Nagy-Britanniában 3

A meteorológusok előrejelzései szerint a hőmérséklet egyes helyeken akár 34C fölé is emelkedhet Nagy-Britannia egyes pontjain a szerdai nap folyamán, miközben a meleghullám továbbra is tart.

Porthmadog az a hely, méghozzá Wales területén, ahol idén eddig a legmagasabbra kúszott a hőmérő higanyszála, ott ugyanis 33C-ot mértek június 28-án.

„A hőmérséklet ezen a héten egészen a hét végéig igen magasan marad majd a legtöbb helyen az országban. Szerdán lesz a legmelegebb, a hőmérséklet ezen a napon a 33 – 34C-ot is meghaladhatja a szigetország területén. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenhol ennyire meleg lesz. Ez a kivételesen meleg idő elsősorban az ország déli részén várható, a fővárost és környékét is beleértve.” – nyilatkozta Mark Wilson, a Met Office egyik időjósa.

2018 legmelegebb napja jön a héten Nagy-Britanniában 4

„A 34C természetesen szokatlanul melegnek számít az országban. A páratartalom igen magas lesz majd ezen a napon ezeken a helyeken, ezért az idő kifejezetten fülledtnek lesz majd mondható. Az ország nagy részén száraz meleg idő várható a héten, azonban Nagy-Britannia szerte ezen a héten a jó idő ellenére már valamivel több zápor és zivatar várható.”

Mr. Wilson szerint korai lenne még megpróbálni megjósolni, hogy ez a szokatlan meleg meddig fog még tartani Nagy-Britanniában. „A számítógépeink szerint várhatóan a hét folyamán lesz egy rövidebb szakasz, amikor hirtelen fog elromlani az idő és sok helyen lehet majd egy nagyobb de rövid viharra számítani. Ez leginkább az ország keleti területein valószínű csütörtök környékén.”

A Met szóvivője továbbá a kiszáradás és a magas UV sugárzás elleni óvintézkedésekre is felhívta a figyelmet, vagyis ha kimozdulunk a héten, legyen nálunk víz és naptej, ha egy mód van rá…

Aki pedig kirándulni szeretne ebben a szép időben, annak itt vannak 2018 legszebb helyei a királyság területén.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás