Elvágták egy nő torkát Angliában, egy manchesteri hotelben: rendőrök lepték el a környéket 1

Rendőrök és kommandósok vettek körbe egy hotelt Angliában, Manchester városában, miután odabent egy nőt megtámadtak és elvágták a torkát.

Elvágták egy nő torkát Angliában, egy manchesteri hotelben: rendőrök lepték el a környéket 3

Rendőrtisztek egész serege volt teljes készültségben a Hilton Manchester Deansgate hotel körül, nem sokkal délelőtt 11 óra után, mivel egy nőre odabent hatalmas vágással a nyakán találtak meg, derült ki a helyi rendőrség, a Greater Manchester Police jelentéséből.

Az incidens kapcsán a rendőrség gyilkossági kísérlet alapos gyanújával letartóztatott négy férfit, egy nőt és egy fiatalabb, tinédzser korú lányt. Ők egyelőre őrizetben vannak, amíg további részletekre fény nem derül, ami segít a támadás pontos rekonstruálásában, és a támadó kilétének felfedésében.

Elvágták egy nő torkát Angliában, egy manchesteri hotelben: rendőrök lepték el a környéket 4

A letartóztatott személyek mind 30 alatti fiatalok, két férfi közülük 26 éves, a másik kettő pedig 20 és 24. A két nő közül az egyik 20 a másik mindössze 17 esztendős.

Elvágták egy nő torkát Angliában, egy manchesteri hotelben: rendőrök lepték el a környéket 5

A nyomozásban részt vevő egyik személy elmondása szerint a rendőrség úgy hiszi, hogy az áldozatot nem csak úgy találomra választották ki. A nyomozás az ügyben már természetesen megkezdődött, és a helyszínelés még tart.

A rendőrség egy másik szóvivője azt azért leszögezte, hogy a támadás minden valószínűség szerint nem minősül terrorcselekménynek.

Elvágták egy nő torkát Angliában, egy manchesteri hotelben: rendőrök lepték el a környéket 6

„Az egyik kollégánk pont ott sétált el mellette, és az ő azt mondta, hogy amennyire ő látta az épp elsősegélyt kapó nőt, elvághatták a nyakát. Összesen legalább 15 rendőrautó volt az utcán a környezetünkben.” – mesélte az egyik szemtanú, aki egy környékbeli ingatlan irodának az alkalmazottja.

Ő úgy írta le a sebesült hölgyet, mint egy jól öltözött harmincas nő, de az állapotának a súlyosságáról nem tudott nyilatkozni.

A mentők, akiket 11:12-kor riasztottak, pár perc alatt a helyszínen voltak, és a sérültet egy közeli kórházba szállították. A helyszínen készült egyik másik képen látható a háttérben egy oxigén maszk és más mentős kellékek is.

A szemtanúk azt is látták, amint nem sokkal később a rendőrök egy megbilincselt férfit egy rendőrautóba tuszkolnak, majd elszállítják a helyszínről.

Hétfő este hat óra magasságában a rendőrség azt is bejelentette, hogy a sérült nő (aki egyébként szintén fiatal, alig 20 éves) állapota stabil és szerencsére a sérülései nem voltak olyan súlyosak, mint amilyennek első ránézésre tűntek. A manchesteri rendőrség, mint az ilyenkor lenni szokott, arra kér mindenkit, aki látott, vagy hallott valamit, ami segítheti a nyomozást, hívja a 101-et.     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás