200 fontra büntettek egy autóst Angliában, mert elengedte a rendőrautót, de „szabálytalanul” 1

Közel 200 font bírságot kapott egy autós, aki egy buszsávba húzódott át, hogy elengedjen egy rendőrautót. A 37 éves Stephen James a Forest Road mentén haladt szeptember 13-án a kelet-londoni Walthamstowban, amikor egy rendőrautó érkezett meg mögé, miközben a forgalomban szlalomozott a közlekedő járművek közt.

200 fontra büntettek egy autóst Angliában, mert elengedte a rendőrautót, de „szabálytalanul” 3

A CCTV felvételein az látható, hogy a furgon nem tud akadálytalanul elhaladni mellette, miközben a szembejövő sávban is több jármű közeledik, és lassítanak, hogy utat engedjenek a rend őreinek. Stephen ezért bekanyarodott a buszsávba, hogy helyet adjon a rendőrautónak az előzéshez. Teljesen ledöbbent azonban, amikor néhány napra rá pénzbírságot kapott a a helyi önkormányzattól, amiben az állt, hogy megbüntetik 195 fontra.

Stephen lemaradt az első neki küldött levélről, így csak akkor szerzett tudomást a bírságról, amikor kapott egy második értesítőt. A büntetéssel kapcsolatban ezt mondta: “Amikor megkaptam a másodikat, megnéztem a bizonyítékot, és úgy gondoltam, hogy totál szívás, hogy nem láttam az elsőt, de mindegy, mert simán fellebbezhetek a bizonyítékok alapján.”

Arra a pillanatra reagálva, amikor áthajtott a buszsávba, azt mondta: „Látható (a felvételen), hogy [a rendőrség furgonja] közeledik, és olyankor tudja az ember, hogy tennie kell valamit, hogy segítsen ebben a helyzetben. Nem tudtak volna fékezés nélkül elhaladni mellettem, ezért valamit muszáj volt csinálnom.”

Majd hozzátette: “Igyekeztem a helyes dolgot cselekedni az adott pillanatban, és erre pont ezért büntetést kaptam.”

Stephent nagyon meglepte, hogy fellebbezése kudarcot vallott, mert olvasott egy hasonló esetről, amelyben az önkormányzat azt mondta, hogy a sofőröket nem sújtsák pénzbírsággal, ha kitérnek egy sürgősségi jármű elől, amely villogó lámpáját vagy szirénáját használja.

A Waltham Forest Council szóvivője azonban ezt reagálta a szóban forgó büntetés kapcsán: „A londoni szabályok nagyon világosak a buszsávokba való belépésről, és a sofőrök felelőssége, hogy ismerjék és betartsák azokat. Látható, hogy a sofőr átmegy a buszsávba, hogy elengedje a rendőrautót, de ezt követően továbbhalad a buszsávban, annak ellenére, hogy lehetősége lett volna azonnal visszamenni a sávjába.” (Érdemes tehát odafigyelni, mert még ha a jószándék vezérel is, bajba kerülhetünk, ha nem tartjuk be, vagy nem ismerjük eléggé a szabályokat) Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után