A brit miniszterelnök figyelmeztetése Vlagyimir Putyin orosz elnöknek 1

Rishi Sunak figyelmeztette Vlagyimir Putyint, hogy ő és a nyugati vezetők „nem állnak le”. A kormányfő szerint az orosz elnöknek meg kell értenie, hogy a nyugati szövetségesek „állhatatosan” támogatni fogják Ukrajna ellenállását az invázióval szemben.

A brit miniszterelnök figyelmeztetése Vlagyimir Putyin orosz elnöknek 3

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is részt vesz a vasárnapi csúcstalálkozón Japánban, miközben Sunak és szövetségesei igyekeznek nyomást gyakorolni Oroszországra. A brit miniszterelnök kijelentette, hogy Oroszország „meg fog fizetni tetteiért”, és új szankcióhullámot indított az ország ellen, betiltva az orosz gyémántokat, valamint megtiltva az orosz réz, alumínium és nikkel importját. „Az üzenetem Putyinnak egyértelmű. Nem tágítunk!” – mondta Sunak a Sky Newsnak a hirosimai Seifukan teaházban nem sokkal a csúcstalálkozó előtt.

Bizonytalanság van abban a tekintetben, hogy az EU hajlandó-e elmenni addig, mint a britek a gyémántokkal kapcsolatban, mivel a kereskedelem ezen formája különösen jövedelmező Belgium számára. Sunak azonban azt mondta: “Bízom benne, hogy partnerországaink követni fognak bennünket, ahogyan ezt korábban tették, ami hatékonyabbá teszi a szankciókat, és egyben biztosítja, hogy Oroszország mindenképpen megfizessen az illegális tevékenységéért.”

Miután új védelmi és biztonsági egyezményt írt alá Tokióval, Mr. Sunak japán kollégájával, Fumio Kishidával ellátogat az Atombomba kupola romjához, hogy megemlékezzenek a második világháború pusztításairól. A G7 szövetségesei – köztük Joe Biden amerikai elnök és Emmanuel Macron francia elnök – közötti tárgyalások középpontjában Ukrajna katonai és gazdasági támogatása áll majd.

Sunak a Skynak azt nyilatkozta: „Oroszországnak tudnia kell, hogy mi és a többi ország is állhatatosak maradunk abban az elhatározásunkban, hogy támogassuk Ukrajnát, nemcsak itt és most a saját védelméhez szükséges erőforrásokkal, hanem hosszú távon is. Nem bírhatják tovább, mint mi, ebben a konfliktusban. Az egyik gyakori beszélgetési téma, amelyet vezetőtársaimmal folytatok, azokról a hosszabb távú biztonsági megállapodásokról szól, amelyeket Ukrajnában kötöttünk a jövőbeni orosz agresszió elleni védelem érdekében.”

Az Egyesült Királyság új egyéni szankciókat is bevezet 86 személy és vállalat ellen, hogy további nyomást gyakoroljon az orosz elnökre és támogatóira. Nagy-Britannia azt reméli, lépése nyomást fog gyakorolni minden tétova szövetségesre, hogy kövesse őket. A háromnapos – Németországot, Olaszországot és Kanadát is bevonó – csúcstalálkozón a gazdasági stabilitásról és Tajvan biztonságáról is tárgyalnak a kínai agresszióval szemben.

Vasárnap Sunak találkozik indiai kollégájával, Narendra Modival, aki vendégként vesz részt a csúcstalálkozón. Modi úr, aki közel állt az orosz elnökhöz, semleges maradt az orosz invázióval kapcsolatban, és békés párbeszédre szólított fel a háború befejezése érdekében. A brit miniszterelnök azt mondta a vele Japánba elutazó újságíróknak, hogy „pozitív” lépéseket lát India részéről.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után