A Ryanair nemrégiben egy fontos változtatást jelentett be, aminek köszönhetően sok utas, már nem vihet fel két csomagot a gépre.

ryanair változás

A fapados légitársaságnál hamarosan egy olyan szabály lép életbe, mely szerint minden olyan utas, aki nem rendelkezik elsőbbségi beszállással, csak egy csomagot vihet magával az utastérbe. A második csomag felvitele csak az extra szolgáltatást igénybe vevők számára lesz megengedett, mindenki másnak pedig a második (kis méretű) poggyásza a csomagtérbe kerül. Ez a hírek szerint ettől függetlenül ingyenes lesz.

Ami a nagyobb csomagokat illeti, a légitársaság csökkenti ezek árait, méghozzá £35-ról egészen £25-ra. Ez nem rossz hír azoknak, akik szeretnek sok csomaggal utazni. A Ryanair szóvivője azt mondta így szeretnék bátorítani az utasokat, hogy több csomaggal merjenek útnak indulni.

A légitársaság korábban azt nyilatkozta, hogy a saját maga „jófejségének” esett áldozatul azáltal, hogy egy második csomagot is felengedtek a gépek utasterébe mindenkinek. Az történt ugyanis, hogy ezt a szabályt rengetegen kihasználták és olyanok is akadtak, nem is kevesen, akik többször akkora második „kis” csomagot hoztak magukkal, mint amekkora maximálisan megengedett. Ez számtalan esetben vezetett késésekhez már az indulásnál.

A szerdán bejelentett változtatás szerint tehát csak az elsőbbségi beszállást választók vihetnek fel két csomagot, és a módosítás idén novembertől fog életbe lépni. Ami azonban jó hír, hogy a feladott poggyászok árának csökkenése mellett, a megengedett maximális méret 15kg-ról 20kg-ra fog emelkedni.

Feladott csomag ára a többi olcsó légitársaságnál:

  • easyJet – £13 és £30 között max 20kg-ig
  • Wizz Air – £15 és £50 között max 20kg-ig
  • Norwegian – £7 és £50 között

Az új szabályok értelmében azonban, ha két kis csomaggal megyünk, azokat továbbra is magunkkal kell vinni és a biztonsági ellenőrzésnél nálunk kell, hogy legyen, még akkor is, ha utána a feladott csomagok közé teszik. Ez azért érdekes, mert más dolgokat pakolhatunk a feladott csomagokba, mint azokba, amik nálunk vannak az ellenőrzéskor.

Elmondásuk szerint a Ryanair számára azért fontos ez a változás, mert ők azon keresnek pénzt, ha a járatok tele vannak, és minimális a késés. A teli járatokon azonban kevés a hely a csomagoknak, ami rengetegszer vezet ahhoz, hogy a későn felszállók csomagjaival kell szerencsétlenkedni, és megpróbálni betuszkolni azokat valahová, ahol még van egy kis hely. Ez időigényes és késlelteti a felszállást.

Az új változtatások azt fogják eredményezni, hogy a légitársaság időt és pénzt spórol, így az utazás maga, legalábbis a repülés része rövidebb lesz számunkra is, azonban mi nem nyerünk semmit, ugyanis a csomagunkat (ha volt második) utána meg kell várni, hogy megérkezzen a többi feladott csomaggal együtt.     Forrás Hirdetőknek: [email protected]