Dél-Londonban 2 ember sérült meg súlyosan utcai lövöldözésben, egy harmadik személy életéért pedig azért küzdenek az orvosok, mert a Northern Line vonalán az egyik metrószerelvény ütötte el.

brixton-shooting-1

Lövöldözés Brixtonban

A dél-londoni Brixton és környéke mindig is balhés környék volt, és ez ismét bebizonyosodott. Két fiatal férfi is súlyos sérüléseket szenvedett, amikor tüzet nyitottak rájuk az egyik brixtoni utcán csütörtök este 7 óra körül. A mentősök súlyos lőtt sebekkel látták el őket először a helyszínen, majd egy közeli kórházba vitték őket rohammentővel. Az egyik, a 20-as éveiben lévő srác életéért még mindig folyik a harc a kórházban, a másikuk elvileg kritikus de stabil állapotban van.

A támadás a Marcella Road-on történt, ráadásul alig pár órával egy másik utcai lövöldözést követően, ami pedig Forest Gate-nél volt. Abban a lövöldözésben is volt egy sérült aki szintén kritikus állapotban van.

A brixtoni támadás kapcsán egy embert letartóztattak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két fegyveres támadás valamiféle leszámolás lehetett-e, vagy hogy volt-e összefüggés köztük, de a rendőrség már nagy erőkkel nyomoz.

Egy férfit elütött a metró a Northern Line vonalán

kennington1

A Northern Line amúgy igen forgalmas metróvonalán ma reggel sajnos hatalmas késések voltak, mivel egy embert elgázolt az egyik szerelvény Kennington metróállomásnál.

A férfit az egyik északi irányba tartó metró csapta el reggel 6:30 körül. A mentők hamar a helyszínre értek, az állomást pedig szinte azonnal teljesen le kellett zárni. A járatokat pótlóbuszok helyettesítik Morden és Moorgate valamint Waterloo és Kennington állomások közt, a TfL közleménye szerint. Az okozott torlódás miatt több másik állomást is be kellett zárni, ugyanis rövid idő alatt zsúfolásig megteltek emberekkel.

clapham2

A tűzoltók az állomás előtt egy kék sátrat húztak fel, ahol a mentők azonnal megkezdték a sérült ellátását, aki a szemtanúk szerint igen rossz bőrben volt. Az életéért továbbra is harcolnak. A helyszínen sikerült stabilizálni az állapotát, így azonnal kórházba is szállították. A késő délelőtti órákra a metróvonal működését is sikerült visszaállítani a rendes kerékvágásba a sok ezer utas legnagyobb örömére.         Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára