Legalább 17 ember szenvedett kisebb nagyobb sérüléseket, amikor egy menetrend szerint közlekedő buszjárat egy boltnak csapódott London észak-nyugati részén.

bus3

A 18-as számú busz Harlesden területén, a High Street and Wendover Road kereszteződése mellett hajtott bele az üzletbe tegnap délután 2 óra körül. A helyszínre érkező londoni mentőszolgálat szóvivője azt nyilatkozta, hogy összesen 17 embert kellett ellátni. Három ember, köztük a buszvezető, súlyos sérüléseket szenvedett, míg további 14 embert könnyebb sérülésekkel kellett ellátniuk.

A tűzoltókat is ki kellett hívni, akik a buszban ragadt maradék 20 utasnak segítettek kiszabadulni a járműből, és további 45 embert evakuáltak az épületből, aminek a busz nekihajtott. A bolt, amibe a busz belehajtott, egy ékszerüzlet volt, amiben az üzletvezető és két ismerőse, valamint egy vásárló is bent tartózkodott, amikor a 11 tonnás jármű „benézett az ablakon”.

harlsedencrash

Rengeteg ember, mentők, tűzoltók, és rendőrök siettek a bajba jutott utasok segítségére. Sokan bementek a buszba es segítettek a sérülteknek lebicegni a jármű emeletéről. Még a légi mentők helikoptere is néhány percen belül a helyszínen volt.

A 34 éves David Minogue, aki közelről nézte végig az esetet, azt mondta, ő csak gyanútlanul sétálgatott az utcán, amikor a semmiből a busz hirtelen a járdára hajtott és a boltnak ütközött. Azt is elmesélte, hogy az emeleti hátsó ablakot törték ki, hogy ki tudjanak mászni a buszból.

bus2

„Olyan gyorsan történt… Egyszer csak a busz felszaladt a járdára, legyalulta a jelzőlámpát és egyenesen a boltnak csapódott.”

A tűzoltók szóvivője elmondta, hogy az épületből is ki kellett hozni mindenkit, ugyanis a külső szerkezettartó fal is sérült, így az építmény nem volt tovább biztonságos. A baleset környékét kordonnal zárták körül.

„Láttam, hogy a fickó egyenesen a boltunk felé hajt, és még csak nem is fékez. Az épület állította meg a járművet. Amikor láttuk, hogy jön, gyorsan arrébb rohantunk az útból. Még szerencse, hogy nem gyorsított. Hallani lehetett, ahogy a buszon lévő utasok sikítanak. Nagyon gyorsan történt.

Az ügyben természetesen vizsgálat indul, hogy pontosan mik voltak a baleset körülményei, és mi vezethetett ahhoz, hogy a busz egy üzletnek hajtson. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy bár sokan sérültek meg, szerencsére senki nincs életveszélyes állapotban.    Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára