18 órás felhőszakadás következik Angliában, Londonban és az ország déli felén 1

A brit meteorológiai intézet meghosszabbította az eső miatti sárga figyelmeztetést Anglia egyes részeire vonatkozóan, mivel 18 órás hatalmas esőzés sújtja hamarosan az ország déli részét.

18 órás felhőszakadás következik Angliában, Londonban és az ország déli felén 3

A leginkább érintett részeken akár 40 mm csapadék is eshet, és a figyelmeztetések elsősorban a délkeleti és délnyugati részekre terjednek ki. Két figyelmeztetés van érvényben, délnyugaton ugyanis vasárnap már kora reggel elkezdett esni az eső, és várhatóan éjfélig is eltart. A délkeleti részekre vonatkozó figyelmeztetés ma 15 órakor kezdődik és hétfő reggel 9 óráig van érvényben.

„Az eső vasárnap reggel kelet felé vonul Anglia délnyugati részén, a nap nagy részében kitart, majd fokozatosan enyhül” – közölte a meteorológiai intézet szóvivője. „15-25 mm csapadék várható az érintett területek legnagyobb részén, Dartmoor és Exmoor felett pedig akár 40-60 mm is leeshet. Kis esély van arra, hogy nagyobb mennyiségű eső fog esni Devon és Cornwall egyes alacsonyabban fekvő részein is.”

A Met Office meteorológusa, Greg Dewhurst arra kérte az embereket, hogy „legyenek óvatosak, ha vasárnap folyamán utaznak a déli megyékben”.

18 órás felhőszakadás következik Angliában, Londonban és az ország déli felén 4

A vasárnapi hőmérséklet 7-9 fok körül várható, és általában gyenge szél lesz jellemző, de a felhők alatt és a záporok miatt hidegebbnek érezzük majd a hőmérsékletet, mint azt a számok sugallják, különösen a déli területeken a hőmérséklet amúgy 10 fok fölé is emelkedhet. A meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy a felhőszakadások áradásokat és fennakadásokat okozhatnak London egyes részein és a délkeleti térségben a hétvége folyamán.

„Várhatóan vasárnap délután érkezik meg az eső Sussexbe és Kentbe, és egész éjjel kitart, majd hétfő reggelre az idő lassan kitisztul.”

Egy másik sárga figyelmeztetés, amely vasárnap reggel 6 és 18 óra között van érvényben a délnyugati térségben, szintén arra figyelmeztet, hogy néhány helyen akár 40 mm csapadék is eshet néhány óra leforgása alatt.

Mr. Dewhurst hozzátette: „Folyamatosan figyelemmel kísérjük ezt az alacsony légnyomású területet, amint az áthalad Anglia és Wales déli megyéin vasárnap és a hétfői nap folyamán. Heves esőt és erős szelet is hoz magával. Ez az eső sok helyen már eleve nedves talajra esik, és ez lokális árvíz problémákhoz vezethet.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után