18 embert támadott és sebesített meg egy „vérszomjas” mókus egy brit kisvárosban 1

Végre fellélegezhettek egy walesi település lakói, ugyanis véget ért a „rettenetes szürke mókus rémuralma”. 😊 A viccet félretéve… az állat miatt a környékbeliek közül többen állítólag nem mertek kijönni a lakásukból sem, ugyanis a szóban forgó „fenevad” 18 embert meg is harapott!

18 embert támadott és sebesített meg egy „vérszomjas” mókus egy brit kisvárosban 3

A Stripe becenevű szürke mókust végül egy csapda segítségével kapták el, és Corrine Reynolds adta át az RSPCA-nak. Mint kiderült az észak-walesi Buckley-ben lévő nő rendszeresen etette az állatot. A rágcsáló kétnapos ámokfutása alatt több mint egy tucat helyi lakos számolt be arról, hogy rágcsáló támadta meg őket, és néhányan véres harapásnyomokat és mély karmolásnyomokat tettek közzé a közösségi oldalaikon. A megtámadottak közül jó néhányan tetanusz injekciót is kellett, hogy kapjanak.

A mókus állítólag kutyákat, és macskákat is megharapott és több embert is megkergetett az utcán. A támadásoknak akkor lett vége, amikor Reynolds asszony végül kirakott egy csapdát, egy ketrecet a kertjében, és csaliként hagyott benne egy marék földimogyorót, Stripe kedvenc eledelét.

18 embert támadott és sebesített meg egy „vérszomjas” mókus egy brit kisvárosban 4

Az RSPCA eljött érte, és elvitte a mókust Ms. Reynolds otthonából. Az állatjóléti jótékonysági szervezet azonban azt mondta, hogy nem volt más választása, mint „elaltatni” Stripe-ot, mivel jelenleg illegális a szürke mókusok visszaengedése a vadonba. Mrs. Reynolds a The Standardnak elmondta, hogy rettentő bánatos, amiért a kedves kis jószágnak mennie kellett…

A 65 éves nő így nyilatkozott: „Megkönnyebbültem, hogy elkaptam, mert az unokám, aki még csak két éves sokszor kint játszik a kertben, és abba kellett hagynia, mert nem volt biztonságos. De szomorú is vagyok, mert állatbarát vagyok, és miattam vesztette el az életét ez a mókus. Tudom, hogy az emberek nem szeretik a szürke mókusokat, de számomra mind isten teremtménye.”

„De bár naponta többször is láttam a saját kertemben, az elmúlt három napban tanúsított viselkedése aggodalomra adott okot. Engem is megharapott, de az enyém nem volt olyan vészes, de amikor megláttam hogy mások hogy jártak… Megdöbbentem, és rájöttem, hogy el kell kapnom, mielőtt még egy gyerek lesz a következő. Ezek a fogak egy gyermek apró ujját simán le is haraphatják. Úgy gondolom, hogy valami súlyosabb probléma állhatott a háttérben, mint pl. egy daganat, mert nem normális, hogy napok alatt egy állat viselkedése így megváltozzon. Az ennivaló nem lehetett az oka, hisz mindig bőségesen volt neki kirakva.”

18 embert támadott és sebesített meg egy „vérszomjas” mókus egy brit kisvárosban 5

Az egyik környékbeli lakos elmesélte, hogy a macskáira is rátámadt a meglehetősen heves vérmérsékletű rágcsáló, és őt magát is megrohamozta, amikor kivitte a szemetet. „Kimentem a kukához a kertbe, amikor a mókus másodszor is rám támadt… a fél utcát megtámadta. Lassan már ki se merek menni.” – mesélte.

Egy másik buckley-i lakos, Scott Felton (34) szintén arról számolt be, hogy megharapta a mókus, és azt mesélte: „Épp cigiztem a hátsó ajtómnál, és egyszer csak rám ugrott. Azt hittem enni kér, de belém harapott, mielőtt bármit csináltam volna. Én nem szoktam posztolni Facebookra, de ez annyira szokatlan esemény volt… és ráadásul fájt is rendesen. Kórházba kellett mennem, hogy adjanak egy tetanuszt.”

Az RSPCA szóvivője a The Guardiannek így nyilatkozott: „Hihetetlenül szomorúak voltunk, hogy el kellett altatni ezt a mókust, de nem maradt más választásunk a 2019-es jogszabályi változások miatt, amelyek illegálissá tették a szürke mókusok visszaengedését a vadonba. Nem értünk egyet ezzel a törvénnyel és ellenezzük, de be kell tartanunk a szabályokat.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után