16 éves tinédzser követett el egy sokakat megrázó gyilkosságot Angliában 1

Egy tinédzserkorú fiatal srác meggyilkolt egy 14 éves lányt, majd közösült vele Angliában egy Birminghamtől nem messze fekvő kisebb városban, derült ki a bírósági tárgyalás folyamán.

16 éves tinédzser követett el egy sokakat megrázó gyilkosságot Angliában 3

Az alig 16 éves elkövető ellen, akinek a nevét nem volt szabad nyilvánosságra hozni jogi okokból kifolyólag, a vád gyilkosság, méghozzá a nála két évvel fiatalabb Viktorija Sokolova életének kioltása.

Mint a tárgyaláson kiderült, a fiatal lány holttestét egy épp arra sétáló gyalogos fedezete fel, nem sokkal a lányt ért támadást követően. Viktoiját Wolverhampton városában a West Park területén gyilkolta meg az elkövető.

A lány családját teljesen összetörte az eset, és máig nem tudják feldolgozni hogy hogy történhetett ilyen szörnyűség a gyermekükkel, akit úgy emlegettek, mint egy „kis angyal”, aki „értelmet adott az életüknek és színesebbé varázsolta a mindennapjaikat”.

Viktorija eredetileg Litvánia területéről származott, de családjával együtt Wolverhamptonban éltek már egy ideje. A boncolás során kiderült, hogy a lány halálát egy tompa tárggyal a fejre mért nagy erejű ütés okozta.

A gyilkossággal vádolt fiatal srác a Wolverhamptonban levő bíróságon az első tárgyalásán minden ellene felhozott vádat tagadott.

A tárgyalás során az esküdtszék négy férfi és nyolc női tagból áll majd, és a szerdai napon folytatódik tovább.

„Az ügy kapcsán a birtokunkban van a DNS teszt eredménye mint bizonyíték, továbbá többek közt fel fog szólalni az áldozat édesanyja, több barátja illetve mostoha apja is.” – nyilatkozta az ügyész.

A bíróságon a tárgyalás első napján, mielőtt azt elnapolták volna, a vádlott fiatal semmi mást nem mondott az ellene felhozott vádak kapcsán, csak hogy ő ártatlan és semelyik vádpontban nem bűnös. Egyelőre őrizetben tartják a tárgyalás végig, ami a feltételezések szerint nagyjából két hét alatt fog lezajlani.               Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás