Óriási műsor lesz: a brit miniszterelnök elfogadta a kihívást az élő televíziós vitára a Brexitről 1

Theresa May, brit miniszterelnök elfogadta a meghívást az élő televíziós vitára a Brexit megállapodás kapcsán, amire egy bő hét múlva kerül majd sor, jelentette be a BBC hivatalosan is nemrégiben.

Óriási műsor lesz: a brit miniszterelnök elfogadta a kihívást az élő televíziós vitára a Brexitről 3

Az egyik televíziós bemondó egy rövid közleményben hivatalosan is megerősítette, hogy a miniszterelnök részt fog venni az eseményen, ami Birmingham városában kerül majd megrendezésre, méghozzá december 9-én, vasárnap este 8 órától.

„Nagyon örülünk, hogy belement, és már alig várjuk, hogy a munkáspárt oldaláról is megkapjuk a pozitív visszajelzést. A vita lefolytatásának a kereteit jelenleg is próbáljuk egyeztetni mind a két féllel, és amikor megtaláltuk azt a verziót, ami mind a két oldalnak megfelel, akkor részletesen el fogjuk mondani azt is, hogy a vita hogyan fog majd lefolyni.”

A munkáspárt oldaláról még nem érkezett meg a hivatalos válasz, azonban minden valószínűség szerint az ellenzék vezetője, Jeremy Corbyn lesz a vitában a miniszterelnök „ellenfele”. Ő egyébként minden valószínűség szerint el kell hogy fogadja a meghívást, ugyanis nem olyan rég azt nyilatkozta, hogy élvezné, ha „ringbe szállhatna” Theresa May ellen egy ilyen vita keretein belül.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a BBC szándéka egy 1 az 1 ellen típusú televíziós vita a miniszterelnök és Jeremy Corbyn közt, tehát várhatóan nem lesz harmadik vagy negyedik fél egyik oldalról sem.

Amit ezen kívül még elárultak, az az, hogy lesz néhány előre kijelölt ember mind a két oldalról, akik kérdéseket tehetnek majd fel bármelyik félnek. Az, hogy ők pontosan kik lesznek, és hogyan választják ki őket, egyelőre még nem tisztázott. Sőt, hogy még egy csavar legyen a vitában, létre fognak hozni valamelyik közösségi oldalon egy fórumot, ahol mindenki kérdéseket irkálhat majd be, és azok közül is fel fognak tenni néhányat mind a két félnek.

A nyilvános televíziós vitával a miniszterelnöknek nem titkolt szándéka, hogy a lakosság rokonszenvét próbálja meg elnyerni, amire most különösen nagy szüksége van, ugyanis hamarosan a rengeteget kritizált Brexit tervéről fognak szavazni a parlamenti képviselők, és egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy az alsóházban azok vannak többségben, akik egyetértenek és kiállnak a jelenlegi tervezet mellett.

London volt polgármestere erősen kritizálta hogy a tévés vitában csak May és Corbyn vesz majd részt, mondván hogy: „A nyilvános viták jók, de ez a vita ahelyett, hogy szélesítené az emberek rálátását a problémákra, leszűkíti azt, ugyanis megtéveszti az embereket mert May bukásra ítélt tervezete és Corbyn homályos elképzelései közt kellene majd választaniuk, és a kettő közül egyik sem a Brexit. Mi értelme van vitát rendezni két olyan ember közt, akik közül egyik sem a kilépésre szavazott.”

Mindentől függetlenül a vita nagy valószínűséggel érdekes lesz, és kicsit részletesebben megismerheti majd mindenki a felek álláspontját, valamint remélhetőleg jobban el tudjuk majd dönteni, hogy kinek van több, vagy épp kevesebb fogalma erről a két éve húzódó káoszról, amit Brexitnek becéznek.           Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás