1500 fontra büntettek egy nőt Angliában, mert kidobott egy cigarettát a kocsi ablakán 1

1500 fontos pénzbüntetést kapott egy nő az úgynevezett „mocskos bűnözés” ellen folytatott egyre keményebb fellépések közepette, mindezt pedig azért, mert kidobott egy cigarettát az autója ablakán.

1500 fontra büntettek egy nőt Angliában, mert kidobott egy cigarettát a kocsi ablakán 3

Egy Nissan Duke típusú járműben utazott az a személy, akit valaki meglátott, amint valahol Barking területén épp kidobott egy csikket a kocsijából. Az autó egy bizonyos Maurine Bateesa nevű személyhez tartozik.

A hölgy azonban nem volt hajlandó részleteket közölni arról, hogy akkor éppen ki vezette a járművet, ezért eljárást indítottak ellene, és pénzbírságot kapott. A Barkingside Magistrates’ Court előtt nem nyújtott be fellebbezést, ezért távollétében szabták ki rá a pénzbírságot.

Syed Ghani a helyi önkormányzattól a következőket mondta: „Az egyszerű tény az, hogy ez a személy szemetelt. Nem számít, hogy egy cigarettacsikkről vagy egy kukás zsáknyi szemétről van szó. Ez egy bűncselekmény, és nem fogjuk eltűrni, hogy az emberek szemétlerakónak használják a városrészünket.”

„Az ilyen jellegű szabálysértések olyan dolgok, amikről lakóink azt mondták, hogy számukra kiemelt fontosságú problémát jelentenek, ezért zéró toleranciát alkalmazunk azokkal szemben, akiket tetten érünk, és ezért fokoztuk a járőrözést és a megfigyelést a problémás területeken. Ez a személy egy igen drága leckén keresztül tanulta meg, hogy nem túl jó ötlet szemetelni, és reméljük ez intő példa lesz mindenki más számára is a városban.”

Míg az Egyesült Királyságban az önkormányzatok erőfeszítéseket tesznek a cigarettahulladék minimalizálására, máshol a hatóságok ennél drasztikusabb lépéseket tettek.

Új-Zélandon soha nem adnak el többé dohányt azoknak, akik 2009. január 1-jén vagy azt követően születtek. A világon elsőként életbe lépő törvény, amelyet 2023-ban vezetnek be, azt jelenti, hogy a cigarettavásárlás alsó korhatára folyamatosan emelkedni fog. Például annak, aki 50 év múlva próbál majd cigit vásárolni, személyi igazolványra lesz szüksége, hogy igazolja, hogy legalább 63 éves.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után