15 fős asztaltársaság lépett le „rezzenéstelen arccal” fizetés nélkül egy étteremből Angliában 1

Egy nem kevesebb, mint 15 főből álló csoportot vett videóra a hely kamerája, amikor egy fish and chips étteremből anélkül oldottak kereket, hogy kifizették volna a 200 fontos számlájukat.

15 fős asztaltársaság lépett le „rezzenéstelen arccal” fizetés nélkül egy étteremből Angliában 3

A „dine and dash”-t vagy más néven az angolosan távozást elkövetők a Brighton Beach-i Captains étteremben ettek, majd miután jól laktak, kikérték a számlát, megnézték mi a végösszeg, majd fapofával felálltak és kisétálnak.

Amikor Billy és Pam Sandhus a hely tulajdonosai rájöttek, mi történt, hívták a rendőrséget, és megosztották a videofelvételt.

15 fős asztaltársaság lépett le „rezzenéstelen arccal” fizetés nélkül egy étteremből Angliában 4

Az augusztus 8-án történt incidensről Pam a következőket mondta: „Keményen dolgozunk, és mi vagyunk az egyik legjobb étterem Brightonban, ezért ha valaki bejön és ilyet mer tenni, az számomra felháborító. Van egy rendszerünk, amely jelzi, ha egy asztal még nincs lezárva, és ennek köszönhetően jöttünk rá, hogy nem fizették ki a számlájukat.” – tette hozzá.

A felvételen a számla jól láthatóan le van téve az asztaltársaság két tagja elé, akik egy darabig eldiskurálgatnak, majd a csoport feláll, mindenki összeszedi a csomagját és pimaszul, rezzenéstelen arccal, fizetés nélkül lelépnek.

A sussexi rendőrség megerősítette, hogy nyomozást indítottak az ügyben. A tulajdonosok elmondták, hogy a vendégek általában megbízhatóak, és ez a felháborító incidens „egyedi” eset volt. Donna Jones a helyi rendőrségtől azonban azt mondta a MailOnline-nak, hogy a közelmúltban megnövekedett az ehhez hasonló „felháborító” bûncselekmények száma.

„Ez egy egyre gyakoribb bűncselekmény. Ennek oka lehet a megélhetési költségek válsága. De ettől függetlenül ez nem mentség arra, hogy az emberek elmennek egy étterembe, megesznek egy háromfogásos vacsorát és megisznak egy üveg bort, és utána úgy döntenek, hogy nekik ezt nem kell kifizetniük. Ez felháborító.”

15 fős asztaltársaság lépett le „rezzenéstelen arccal” fizetés nélkül egy étteremből Angliában 5

Ms. Jones hozzátette, hogy ez most ráadásul különösen „borzasztó” dolog, amikor az emberek nehezebben tudják kifizetni a számlákat és életben tartani a vállalkozásokat.

Valaki a csoportból azóta a hírek szerint már felvette a kapcsolatot az étteremmel, és kiegyenlítette a számlát. Hogy a lelkiismerete szólalt meg, vagy csak rájött, hogy úgyis fülön fogják csípni őket, azt nem tudni…   Ellenük további intézkedés így azonban nem történik – közölték a tulajdonosok a MailOnline-nal.      Forrás

 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után