Az easyJet Gatwic repülőtérre tartó egyik járatának kényszerleszállást kellett végrehajtania, miután egy részeg utas menet közben próbálta meg kinyitni az utasszállító gép ajtaját.

Airbus_A320-214_Easyjet_G-EZTH_7362194898

A brit férfi, aki feltehetően a 30-as éveiben járhat, nem kis pánikot keltett a gépen, amikor elkezdett fel alá rohangálni az ülések közti folyosón, majd hirtelen az ajtóhoz rohant és megpróbálta kinyitni a vészkijáratot. Mindezt részegen, menet közben, közel 10 ezer méteres magasságban.

A gép Marokkóból tartott Nagy-Britannia irányába, azonban a kritikán aluli, minősíthetetlen és másokra veszélyes viselkedést tanúsító férfi miatt a pilótának kényszerleszállást kellett végrehajtania. A járat így kényszerpihenőt tartott Franciaországban, Bordeaux városában. A deviáns utas nem igazán akart együttműködni a hatóságokkal, így erőszakkal kellett leszednie a rendőröknek a fedélzetről.

A járat utasai elmesélték, hogy a pasas azonnal elkezdte magába tölteni a tömény italokat, amint a gép felszállt, a hétfői napon. A fickó ráadásul nem is egyedül vaolt, hanem a párjával, akire nem kis szégyent hozott. Szerencsétlen nő megpróbálta lenyugtatni az ittas férfit, azonban ekkor az őt is fellökte.

„Egészen addig kézzel lábbal próbált ellenállni, amíg be nem tuszkolták a rendőrautóba. Rumot vagy whiskeyt ivott. A személyzet elvette tőle az alkoholos üveget, de addigra már túl késő volt.” – mesélték az esetet közelről végignéző szemtanúk.

A francia rendőrség vizsgálja az ügyet. A járat egyébként 90 perces késéssel ugyan, de célba ért. A légitársaság szóvivője megerősítette, hogy az EZY8896-os Marrakech – London járatnak kitérőt kellett tennie március 7-én, egy másokat zavaró viselkedést tanúsító utas miatt. A férfi várhatóan egy szép kis büntetésre számíthat.

Sajnos nem ez volt a legrosszabb eset, ugyanis néhány hete egy járaton robbanás történt, ami lyukat ütött az utasszállító gép oldalába, fent, több ezer méter magasban. Az egyik utas ki is zuhant a robbanás következtében, a többiek azonban csodával határos módon megmenekültek. Erről itt olvashattok bővebben, és nézhettek róla képeket.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

 [fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára