100 fontos büntetés fog járni Nagy-Britanniában az alvást tettetőknek a vonatokon 1

Az Egyesült Királyság egyik vasúttársasága figyelmeztetést adott ki azoknak a bliccelőknek, akik rendszeresen alvást szimulálnak a jegyellenőrzés során, mondván, hogy 100 GBP-os büntetést kaphatnak érte a továbbiakban.

100 fontos büntetés fog járni Nagy-Britanniában az alvást tettetőknek a vonatokon 3

A Northern vonattársaság találóan pont az alvás világnapja előtt tette közzé a figyelmeztetést. Ez egy olyan globális esemény, amelynek célja az „alvás egészségességének” népszerűsítése és az alvás fontosságáról szóló információk, tanulmányok terjesztése. A társaság számára ez volt a tökéletes alkalom, hogy felhívja a figyelmet erre a visszatérő problémára.

Jason Wade, a Northern szóvivője azt mondta: „Az alvás világnapja egy csodálatos kezdeményezés, amely fontos egészségügyi üzenetet hordoz. Sajnos vannak, akik alvást színlelnek, hogy elkerüljék a jegyük ellenőrzését – ami méltánytalan és igazságtalan ügyfeleink túlnyomó többségével szemben, akik helyesen cselekszenek, és vásárolnak jegyet, mielőtt felszállnának.”

„Kollégáink minden taktikát láttak már és minden kifogást hallottak, ami csak létezik. Számomra rejtély, hogy egyesek miért gondolják úgy, hogy ők valami oknál fogva mentesülnek a jegyvásárlás kötelezettsége alól.”

A cég még júniusban kiadott egy Fare Dodger Bingo Card-ot, amely a legnépszerűbb kifogásokat tartalmazza, amelyekkel a bliccelők be szoktak próbálkozni, ha jegy nélkül utaznak és elkapják őket, illetve a technikákat a lebukás elkerülésére.

Az egyik leggyakrabban alkalmazott taktikának írták le, hogy egyesek mély alvást szimulálnak a jegyellenőrzés ideje alatt. Egyes vasúttársaságokat sokan kritizáltak a blicceléshez való hozzáállásuk miatt.

A múlt héten a Chiltern Railways például bejelentette, hogy az ügyfelek negatív visszajelzéseit követően eltávolítja a WC-k tükrein elhelyezett matricákat, amelyeken az a felirat volt olvasható: „Egy bliccelőt lát a tükörben?”.

A bliccelőket az 1889. évi vasúti törvény és a 2000. évi közlekedési törvény alapján megalkotott vasúti szabályzat rendelkezései alapján büntetik. Jegyekkel való visszaélés, bliccelés esetén az elkövetőket a Fraud Act 2006 ide vonatkozó paragrafusai alapján vonják felelősségre.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után