10 hasznos tipp, hogyan spórolhatsz pénzt Angliában a hétköznapok során 1

Nem titok, hogy London az egyik legdrágább város az egész világon. Az éves fizetések középértéke a brit fővárosban £34,473. Azonban mindannyian, akik Angliában élnek, pontosan tudják, hogy rengetegen vannak, akik jóval ezen összeg alatt keresnek éves szinten.

10 hasznos tipp, hogyan spórolhatsz pénzt Angliában a hétköznapok során 3

 

Miután a lakbért és a számlákat kifizettük, a maradék pénzünk élelmiszerre és az egyéb havi szükségletek megvásárlására megy el. Hogyan lehet így megtakarítani egy tisztességes nyaralásra vagy egy saját lakása? Andrew Johnson pénzügyi tanácsadó 10 egyszerű de hasznos tippet ajánl figyelmünkbe, amivel pénzt takaríthatunk meg az egyszerű hétköznapokban nemcsak Londonban, de akárhol máshol is vagyunk Angliában.

Apró a zsebeinkben

Minden hét végére marad egy két érme a zsebeinkben, az asztalon, a kanapé mögött vagy épp a tárcánkban. Érdemes ezt gyűjteni egy perselybe vagy befőttesüvegbe. Ha csak heti 1 fontról is van szó, az máris egy 50-es az év végére.

Kövesd, mire mennyit költesz

Érdemes legalább annyira venni a fáradságot, hogy egy pár hétig mindent írjunk fel, vagy akár egy egyszerű app segítségével nyomon kövessünk minden kiadásunkat a tankolástól az automatából vett üdítőig. Ez nagyon hasznos abban, hogy jobban átlássuk, mik azok a kiadások, amikből tudunk vágni egy kicsit.

Gondold újra a dohányzási szokásaidat

Ha napi 15 szál cigit szívsz, az kb £2,000-ba kerül neked éves szinten. Ha leszoksz, vagy akár csak visszább veszel, máris egy kisebb vagyont spóroltál egy év alatt.

Győződj meg, hogy a legjobb ajánlatokat kapod a havi számláidra

Telefon, internet, áram, gáz, víz… érdemes egy kicsit keresgélni a neten, hogy nincs e jobb ajánlat annál a csomagnál, amiben jelenleg vagy. Valószínűleg van, vagy telefonon ki tudsz csikarni a szolgáltatótól. Ilyen például a moneysupermarket.com weboldala is.

Egy kis „mellékes” sosem árt

Érdemes elgondolkozni olyasmin is (ha extra pénz kell), mint mellékállás, pl. olyasmi, amit otthonról is tudsz csinálni. Esetleg hobbidból egy kisebb vállalkozást elindítani. Eladni dolgokat amiket készítesz. Ha van üres szobád, add ki albérlőnek.

Legyen egy kitűzött megtakarítási célod és hozzá egy megtakarítási számlád

Ha van egy cél, ami ott lebeg a szemed előtt, akkor odafigyelsz, hogy megpróbáld el is érni. Érdemes ezekhez nyitni egy számlát is, ahova tesszük a megtakarított összeget. Annyira érdemes odafigyelni, hogy sok esetben ehhez az összeghez adott ideig nem nyúlhatunk hozzá.

Ha nem tudod hol érdemes bankszámlát nyitni, használj összehasonlító weboldalakat

Érdemes több ilyen oldalra is ellátogatni és megnézni melyik mit ajánl, majd összehasonlítani. (uswitch.com, moneysupermarket.com de akad még bőven)

Néhány havonta nézd át a költségvetésed

Az élet kiszámíthatatlan és folyamatosan változnak a bevételeink és kiadásaink ezért érdemes néhány havonta tüzetesen átnézni mennyi folyt be és mire mennyit költöttünk. Lehet, hogy azóta több a bevételünk, és ezért könnyelműbbek vagyunk, vagy épp a számláink emelkedtek meg.

Szánj időt rendesen arra, hogy a pénzügyeiddel foglalkozz, ne csak összecsapd

Használj okos mobil appot, ami segít neked és egyszerűsíti a pénzügyi helyzeted átlátását és értelmezését

Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás    Forrás 

Megosztás