10 éves kislányt kellett sokkolóval „leterítenie” a rendőröknek Angliában, mert egy kalapáccsal fenyegetőzött 1

A kiérkező rendőrök állítólag kénytelenek voltak elektromos sokkoló pisztollyal ártalmatlanná tenni azt a kislányt, aki a jelentések szerint egy kalapáccsal fegyverkezett fel, és nem volt hajlandó szót fogadni amikor arra kérték hogy higgadjon le.

10 éves kislányt kellett sokkolóval „leterítenie” a rendőröknek Angliában, mert egy kalapáccsal fenyegetőzött 3

A rendőrök egy 50 000 voltos kábító pisztolyt használtak a tízéves gyereken, amikor a helyszínre érkezve azzal szembesültek, hogy a kislány kalapáccsal fenyegeti a saját anyját – írja a The Sun újság. Úgy tudni, hogy Nagy-Britanniában soha ilyen fiatal gyereket még nem tettek ártalmatlanná sokkolóval… egészen mostanáig.

Az elmondások alapján, a rendőrök röviddel azután, hogy megérkeztek a kerítéssel körülvett kertes ház területére, megtalálták a gyereket és az anyját, és azonnal felszólították a kislányt, hogy tegye le a kezében levő fegyvert, azonban ő nem engedelmeskedett. Az egyik személy, aki jelen volt az esetnél azt mondta, hogy a gyerek rettentő feldúlt állapotban volt. Az egyik járőr ezt követően keményen rászólt, hogy azonnal dobja el a kalapácsot, és amikor ő ezt nem tette meg, akkor lőttek rá a sokkolópisztollyal.

Az értesülések szerint senkinek nem lett semmi baja, azonban azt nem tudni, hogy a kislányt végül bevitték-e a rendőrök, hogy egy kicsit elbeszélgessenek vele. Az eset kapcsán a család panaszt tett, és az ügyet most a Független Rendőrségi Magatartási Iroda (IOPC) vizsgálja.

Az IOPC szóvivője elmondta: „Az incidens után panasztétel történt, így most alaposabban megvizsgáljuk, mi történt pontosan, hogy megállapíthassuk, milyen további lépésekre lehet majd szükség.” Mick Neville, volt met nyomozó és főfelügyelő szerint kábító fegyver használata ilyen korú személy ellen “rendkívül ritka és igen megdöbbentő”.

A kábító fegyverek használata az angliai és wales-i rendőri erőknél 2019-ben rekord magasságot ért el. 2018. április 1. és 2019. március 31. között összesen több, mint 22 ezer alkalommal kellett őket ráfogni valakire, azonban csak 2500 alkalommal sütötték el őket. A legtöbb ilyen szituációban szerencsére nincs szükség rá, hogy a rendőrök használják is őket, elég csak ráfogni az adott személyre.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után