Zord időjárás várható a hét második felében, erős, 100km/h-t is meghaladó széllökésekkel, két Atlanti óceán felől érkező „időjárási bombának” köszönhetően.

1413825873601_Image_galleryImage_BLACKPOOL_ENGLAND_OCTOBER
Szeles idő Angliában

 

Skócia és Anglia északi fele lesz a legnagyobb mértékben kitéve az időjárási viszontagságoknak, de Anglia déli partvidékein is lehet majd 100km/h-s széllökésekre számítani péntek és szombat folyamán.

Közlekedési fennakadások és áramkimaradások veszélye fennáll Skóciában, Észak-Írországban, valamint Wales és Anglia északi területein, a Met Office jelentése szerint. Az időjósok szerint a két vihar, ami Nagy-Britannia partjai felé tart, könnyen heves ciklogenezissé alakulhat, amit az angolok az utóbbi időben csak „weather bomb” néven emlegetnek a médiában. Az érkező viharokkal együtt, egy rendkívül erős áramlat halad több, mint 10 km magasságban, ami hozzájárulhat a viharok felerősödéséhez.

„Az Atlanti óceán irányából érkező időjárási jelenség, kivételes erejű széllökéseket generálhat, ami főleg Skóciát fogja érinteni.” – mondta Frank Saunders, vezető meteorológus.

Jetstream_3156018b

A pénteki figyelmeztetés főleg Skóciát érinti, míg a szombati figyelmeztetés már kiterjed Anglia és Wales északi területeire is. A Skócia északi részére érvényben lévő figyelmeztetések, hatalmas hullámokra és a viharok okozta anyagi károk esélyére is felhívják a figyelmet.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.telegraph.co.uk/news/weather/11328490/Severe-weather-warnings-as-90mph-winds-forecast-to-hit-UK.html